Коначна ранг листа, септембар 2018. год.

Упис 2018/19 на Основне aкадемске студије – КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА – по месту на листи у другом уписном року (ранг).

Упис кандидата ће се обавити у понедељак 10.09.2018. године у периоду од 10 до 12 сати на основу Коначне ранг листе, на шалтерима Службе за студентске послове. Моле се кандидати да се стриктно придржавају наведених термина.
Комисија за упис

Представници Microsoft-a, TeleGroup и „Дигиталне Србије“ у посети МФ

Представници Иницијативе „Дигитална Србија и водећих ИТ компанија Microsoft-a, TeleGroup, које већ дуги низ година успешно послују у Србији, посетили су Машински факултет у Београду, где су са руководством факултета разговарали о могућностима за успостављање сарадње.

Госте је примио декан, проф. др Радивоје Митровић, који их је упознао са образовним и истраживачким потенцијалима Машинског факултета, а у разговору је учествовао и продекан за финансије, проф. др Цветко Црнојевић. Током разговора акценат је стављен на развојне планове МФ. Посебно је било речи о новом студијском програму на основним академским студијама– Инфомационе технологије у машинству, чија је акредитација у току, али и другим активностима факултета на модернизацији наставе, наставних учила и лабораторија…

Саговорници су се сагласили да је Машински факултет једна од малобројних високошколских институција у Србији, које су започеле прилагођавање својих образовних и истраживачких потенцијала времену које долази. Милан Новаковић, заменик директора Microsoft развојног центра у Србији истакао је да постоји велики простор за сарадњу те компаније и Машинског факултета, која би, како је навео, могла да се реализује кроз различите моделе. Сличног мишљења је и његов колега Тадеј Курепа који је подсетио да у Microsoft развојном центру на различитим пројектима ради и велики број машинских инжењера.

Душан Ракић, директор маркетинга у TeleGroup је указао да је унапређење знања обострани интерес и високог образовања и бизниса. TeleGroup је стратешки опредељена да кроз сарадњу са академским институцијама и заједничким радом на комерцијалним пројектима, допринесе развоју образовног и привредног амбијента у Србији. Немања Ђорђевић из Иницијатива “Дигитална Србија” је рекао да та организација има 18 чланица – компанија које су својим примером показале да је Србија способна да креира јединствене производе велике вредности и  спремне су да својим искуством допринесу јачању образовног система и развоју талената у Србији.

Након састанка, гости су имали прилику да обиђу нову дигиталну учионицу, новопремљени амфитетар, као и  неколико  лабораторија Машинског факултета.