Пријављивање испита по истеку рока за пријављивање

Важно обавештење које се односи на пријављивање испита по истеку рока за пријављивање (закаснела пријава испита)

Моле се студенти да обрате пажњу на процедуру закаснеле пријаве испита!

Сваки студент који је закаснио да пријави испите у термину предвиђеном Календаром наставе, може да обави пријаву на следећи начин:

 1. Надокнаду уплаћује на основу Ценовника студија и услуга при студирању*, на жиро рачун Машинског факултета
  840-1876666-10 ПО МОДЕЛУ 97 ИСКЉУЧИВО СА СВОЈИМ ЛИЧНИМ ПОЗИВОМ НА БРОЈ ЗА ПРИЈАВУ ИСПИТА који се налази на студентском сервису сваког студента.

*1.000 динара по испиту, за пријаву по истеку рока за пријављивање испита;
800 динара по испиту, ако студент тај предмет полаже више од 3 пута

 1. Скреће се пажња студентима да је рок за прокњижење уплата у рачуноводству Машинског факултета до 48 сати од тренутка уплате, што значи да ће се након извршене уплате, уплата бити евидентирана у студентском сервису до 48 сати
 2. Након провере у студентском сервису да је надокнада евидентирана, студент треба да донесе попуњену појединачну пријаву и исту овери на шалтерима Службе за студентске послове сваког радног дана у периоду од 12.30 до 14.30
 3. Студенти који не изврше уплату за закаснелу пријаву испита по овој процедури неће моћи полагати испите у јануарском испитном року 2019 године.

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ:

Стипендије Владе Француске 2019-2020

Као и сваке године, Амбасада Француске и Француски институт расписали су конкурс за стипендије Владе Француске за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику. Све области су заступљене. Студенти сами одлучују о избору студијског програма.

Сваке године око педесет студената искористи финансијску подршку Владе Француске за наставак студија у Француској.
Конкурс за стипендије 2019-2020. отворен је до 18. марта. 2019.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:
– мастер 2-све области
– мастер 2-стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду
– докторат у коменторству
– стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд
vesna.adamovic@institutfrancais.rs
Услови и критеријуми налазе се на сајтовима:
www.institutfrancais.rs
www.srbija.campusfrance.org
Пратите наше актуелности: facebook Campus France Serbie/Studirajte u Francuskoj

Пријава испита за јануарски испитни рок

Према Календару наставе пријава испита у јануарском испитном року школске 2018/2019.године обавиће се у периоду 24.12. – 28.12.2018.године.

Скреће се пажња студентима да неће моћи да приступе пријави испита у случајевима:

 1. Нису уписани у шк. 2018/2019 годину;
 2. Непотписане Изјавe о финансијском задужењу за текућу школску годину;
 3. Кашњења у плаћању рата школарине.

Информације о ратама, датумима доспећа и укупном стању дуга, студент може да прати на свом студентском сервису. У случају било каквог неслагања, студент може да се обратити службеницима на шалтерима службе за студентске послове.

Треба имати у виду да је потребно до 48 часова за обраду уплата, па то узмите у обзир и ваше уплате обавите на време.

Конкурс за стипендирање студената завршне године ОАС и МАС

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за стипендирање студената завршне године основних и мастер академских студија. Конкурс је објављен на званичној интернет презентацији Министарства омладине и спорта www.mos.gov.rs и на званичној интернет презентацији Фонда за младе таленте Републике Србије www.fondzamladetalente.rs
Конкурс је отворен до 31.12.2018.г. Више о овом конкурсу можете погледати у прилогу.

Кредити и стипендије школске 2018/2019. године

Евентуалне примедбе на листу можете уложити на шалтеру бр.7 до 14.12.2018. год. сваког радног дана од 12:30 до 14:30 часова.

Рок за предају менице, изјаве жиранта и копију или очитану личну карту је од 08.01.2019. до 16.01.2019. год. сваког радног дана од 12:30 до 14:30 часова.

Накнадне предаје неће бити!!!

IMAGINE IF! такмичење у Србији

Отворене су пријаве за прво IMAGINE IF! такмичење у Србији, које у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд (платинасти партнер) и Health Tech Lab-om (сребрни партнер) реализује Innovation Forum Cambridge.
Такмичење је отворено искључиво за стартапе из здравственог сектора и представља одличну прилику за добијање менторске подршке, бесплатних савета локалних и иностраних стручњака из индустрије и академије, умрежавање са 10.000 иноватора преко глобалне платформе Иновационог Форума, као и могућност да обезбеде финансирање и лабораторијски простор.
Победник локалног такмичења у Србији имаће могућност да представља свој стартап и на финалном такмичењу у Кембриџу. Рок за пријаве је 15. јануар 2019 на https://inno-forum.org/accelerator/apply/.
Више информација на сајту НТП Београд и http://inno-forum.org/accelerator/.

Четрнаести циклус програма “Кадар да будем кадар”

Универзитет у Београду – Центар за развој каријере са задовољством позива студенте завршних година и дипломиране студенте да се пријаве за учешће у програму “Кадар да будем кадар”, који ће се реализовати у периоду од 17. до 21. децембра 2018. године.

Уколико студирате или сте недавно дипломирали на Универзитету у Београду, нисте до сада били у прилици, а јако бисте желели да унапредите вештине неопходне за наредне каријерне кораке и успешну транзицију у свет рада, ово је програм за вас!

Четрнаести циклус програма обухватиће тренинге неких од најзначајнијих вештина као што су: пословна комуникација, тимски рад и генерисање идеја, лична ефикасност, методе управљања људима, креативност и решавање проблема

Студенте ће током недељу дана вештинама учити ХР стручњаци и топ менаџмент компанија, Mercator S, Delhaize Serbia, SR Technics, Telekom Srbija i Advance Response International. Реализацију овог циклуса програма подржале су компаније Nestle Adriatic S.

Циљ програма “Кадар да будем кадар” је унапређење вештина младих дипломаца и студената који желе да побољшају своје шансе на тржишту рада, помоћ у ефикаснијем прилагођавању променама које се дешавају у свету модерног пословања као и развијање проактивног става према личној и професионалној будућности. Од 2010. године, од када се програм реализује учествовало скоро 400 полазника и 60 предавача и тренера.

Позивају се студенти да искористе прилику за учење, усавршавање, умрежавање и још многа тога!

Пријављивање се врши путем електронског формулара који се налази на страници www.razvojkarijere.bg.ac.rs/kadar-da-budem-kadar.

Позив за пријављивање отворен је до 12. децембра 2018. године. Број места је ограничен а пријава неопходна.

Обавештење за све студенте ОАС, МАС И ДАС

Данас, 30.11.2018.год., је последњи дан за упис у школску 2018/2019. годину.

Универзитет у Београду 1.12.2018.год. закључава базу уписаних студената.

Свечана додела диплома инжењера машинства и мастера машинског инжењерства

Поштоване колегинице и колеге,
позивамо вас на свечану доделу диплома, и то:

 • додела диплома инжењера машинства ће се обавити 06.12. 2018. године у 17:00 часова у сали 211 (списак), а
 • додела диплома мастера машинског инжењерства ће се обавити 06.12. 2018. године у 18:00 часова у сали 211 (списак).

Комисија за промоцију