Уводна предавања за сигуран корак у свет инжењерских изазова

Недељу дана уочи званичног почетка нове школске године амфитеатар Машинског факултета у Београду био је попуњен до последњег места. Разлог су уводна предавања из математике и физике – наставних дисциплина кључних за студије машинства. Ова предавања, чији је циљ да се студентима прве године олакша праћење наставе и побољшају њихови резултати током студија, само су једна од новина које су током протекле две године уведене у наставни процес МФ.

Први час одржао је декан МФ, професор др Радивоје Митровић  који је студентима пожелео добродошлицу и успех током студија. „Од данас сте равноправни чланови  Машинског факултета и учинићемо све да вам помогнемо да стекнете врхунска знања, компетенције и вештине неопходне за успешну професионалну будућност коју, све више, одређује  убрзани технолошки развој. Свесни смо, додао је, да ниво знања из средње школе није такав да одговара потребама врхунског инжењерства какав свет данас тражи. Зато је  један од основних циљева  предавања, да се студентима олакша прелаз на виши, академски ниво образовања, тако што ће знања стечена у средњој школи надоградити и подићи на виши ниво.  Наш циљ је образовање инжењера спремних да одговоре савременим инжењерским изазовима, и  за којима  влада велико интересовање у земљи и свету“, нагласио је проф. Митровић.

Након деканове поздравне речи, будућим инжењерима представљени су и најбољи студентски пројекти  Машинског факултета – Формула Студент тим „Друмска стрела“ и „ Confluence Belgrade“, тим студената Катедре за бродоградњу МФ.  Болид фрмуле1 и два пловила, који симулишу путнички, односно, теретни брод,  постављени на бини амфитеатра, били су најупечатљивија добродошлица за нову генерацију будућих машинских инжењера, али и јасна порука да су уписали један од најпрестижнијих факултета у Србији и региону.

Знање које студенти стичу на МФ у рангу је образовања на иностраним универзитетима, ако не и боље. То потврђују и такмичења на којима учествујемо, поручио је својим млађим колегама,  Матија Василиев, вођа тима „ Confluence Belgrade“. Сличну поруку имао је и Бранко Миличић, вођа пројекта „Друмска стрела“. Машински факултет, како је рекао,  представља право место за све младе, кретивне људе спремне за изазове, а учешће у пројектима, у којима студенти самостално развијају, пројектују и реализују своју идеју,  пружа непроцењиво искуство за сваког младог инжењера.

Уводна предавања почела су у понедељак, 18. септембра и  трајаће наредних пет дана. Првом часу, присуствовали су наставници математике и физике, који ће ове предмете и предавати студентима прве године,  и продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, продекан за финансије, проф. др Цветко Црнојевић, ментор Формула Студент тима „Друмска стрела“, проф. др Марко Милош, и ментор „ Confluence Belgrade“ тима, доц. др Милан Калајџић.

(Извор: Машински факултет)

Знањем до светског трона!

„Ви сте светски шампиони! Освојили сте златну медаљу у трци бродова за превоз тешког терета на једином светском такмичењу студената бродоградње и на томе вам од свег срца честитам“ , поручио је декан  Машинског факултета у Београду, проф. Радивоје Митровић, члановима студентског тима „Confluence Belgrade“ честитајући им на успеху који су постигли на „Hydrocontest“ такмичењу у Француској.

Тим студената мастер студија на Модулу за бродоградњу МФ освојио је прво место у трци бродова за превоз тешког терета и четврто место у надметању бродова за превоз лаког терета у конкуренцији 28 универзитетских тимова из 15 држава.

„Иза овог успеха стоји посвећен рад и студената и професора Катедре за бродоградњу, као и колега на основним академским студијама Машинског факултета“ рекао је декан МФ. Он је изразио уверење да ће успех студената бродоградње допринети још бољем позиционирању Београдског универзитета на Шангајској листи, на којој је последњих година, рангиран међу 300 најбољих светских универзитета.

Квалитет наставе на Катедри за бродоградњу недавно је потврђен реакредитацијом Британског краљевског друштва бродограђевних инжењера (RINA).  „Машински факултет је ову акредитацију добио трећи пут и веома смо поносни због тога, рекао је проф. др Милорад Моток, шеф Катедре. Новина у акредитацији је додатак да будући бродограђевни инжењери, осим међународно признате дипломе,  добијају и међународно признату лиценцу за пројектовање.

Успех не долази преко ноћи. Наши студенти већ две године интензивно раде на развоју пловила за „Hydrocontest“ такмичење, истакао је, између осталог, ментор тима, доц. др Милан Калајџић. Важно је нагласити, додао је, да је реч о такмичењу које се односи на истраживање и промоцију енергетске ефикасности пловила. Решење тог инжењерског проблема захтева мехатронски приступ. То је посебно важно за студије машинства, које данас, у време убрзаног технолошког развоја, подразумевају и знања из области електротехнике и информационих технологија, нагласио је он.

Наши студенти су прошле године први пут учествовали на Hydrocontest такмичењу са бродовима прве серија „Сава“ и „Дунав“ и освојили,  друго и треће место у две дисциплине. Ове године су  унапредили карактеристике пловила и израдили два нова брода. „ У Сан Тропе су отпутовали са жељом да победе бар у једној од трка. У томе су и успели, али ако се има у виду да су располагали буџетом мањим од 10 хиљада евра, док су други тимови имали буџете и веће од 80 хиљада евра, онда је њихов резултат још значајнији“, подвукао је др Калајџић.

Док француски оркестар свира химну Србије… 

Вођа тима, Матија Василев се захвалио професорима са Катедре за бродоградњу на подршци, као и Машинском факултету без чије помоћи тим не би могао  да отпутује у Француску. Говорећи о пропозицијама такмичења он је навео да је основни задатак студената да испројектују и направе једно до два пловила са којима учествују у тркама у три категорије – превоз лаког терета, превоз тешког терета и трка издржљивости. Сви такмичари од организатора добијају исти мотор, али сама форма брода одређује које је пловило најефикасније, истакао је Василев.

У тиму су и две девојке. Једна од њих је Милица Стојановић. Најлепши утисак који је понела са такмичења је свечаност доделе награда. „Осећај је невероватан док стојите у луци у Сан Тропеу, окружени најлуксузнијим бродовима и јахтама, а француски оркестар свира химну Србије док излазите да примите награду.“ Највећи изазов за ову талентовану девојку био је процес производње брода. „Студенти током студија немају прилику да стекну практично искуство и зато су ова такмичења драгоцена“, нагласила је Милица. Када је реч о подели посла у тиму, каже да нема разлике између девојака и колега. „Свака девојка равноправно учестује у изради брода. И ми носимо тегове, ламинирамо бродове и руке су нам умазане смолом, с тим што водимо рачуна да све буде уредно“, шаљиво додаје Милица.

О изазовима и атомосфери током такмичења, говорили су Божидар Дулић, пилот победничког „Дунава“ и Игор Ђорђевић, који је управљао „Савом“. „ У трци пловила за превоз тешког терета, најузбудљивија је била полуфинална трка, у којој смо се надметали са хрватским тимом. Било је неизвесно до самог краја, са доста контакта, нарочито у завојима око бова… На крају је „Дунав“ победио у 10 сантиметара“, истакао је Божидар.

За Игора Ђорђевића најупечатљивији утисак је изражени фер-плеј међу такмичарима. „Сави“ је  у четврфиналу отакзала електроника и на иницијативу индонежанског тима и  организатора добили смо могућност да отклонимо квар и вратимо се у трку. На жалост, проблеми са мотором су нас зауставили у полуфиналу, а „Сава“ је освојио четврто место, нагласио је Игор.

О томе шта за студенте значи рад на пројектовању и изради пловила, говорио је Немања Шурбатовић, члан тима МФ. „То је једно велико искуство… Првенствено пружа нам се могућност да знање стечено током студија применимо у пракси. Такође, размена занања са колегама са других универзитета. Иако се бавимо истим областима, немамо исти приступ  појединим инжењерским проблемима“ подвукао је Немања.

За тим нема одмора, већ су започели припреме за наредно такмичење 2019. године.

Уводна предавања – увод у успешне студије машинства

Нова школска година за студенте прве године Машинског факултета у Београду званично почиње 24. септембра. За студије машинства, ове године се пријавило 1037 кандидата. Њих 950 је полагало пријемни испит, а за индекс МФ изборило се више од 600 бруцоша. Како би будући инжењери спремно закорачили у свет инжењерских изазова, Машински факултет је и ове године организовао уводна предавања из математике и физике – наставних дисциплина кључних за студије машинства.

Уводна предавања почињу у понедељак 17. септембра у 9.00 часова и  трајаће пет дана. Први час одржаће декан МФ са продеканима и наставницима математике и физике. Они ће студенте упознати  са основним елементима уводне наставе и указати на задатке који им предстоје и  резултате који се од њих очекују током прве године студија.

Будућим инжењерима биће представљени и најбољи студентски пројекти Машинског факултета – Формула Студент тим „Друмска стрела“ и „ Confluence Belgrade“, тим студената Катедре за бродоградњу МФ. Оба тима су овог лета и јесени успешно бранили боје Машинског факултета, Београдског универзитета и Србије на најпрестижнијим међународним студентским такмичењима. Болид “Друмска стрела”, који су студенти самостално пројектовали и направили, био је изузетно успешан на такмичењима у Италији и Чешкој, а својим бродовима “Сава” и “Дунав”, студенти бродоградње МФ освојили су прво и четврто место на  Hydrocontest 2018 такмичењу у Сан Тропеу у Француској.

Пракса уводних предавања на МФ је по први пут уведена у наставни процес пре две године. Основна идеја је да се студентима прве године олакша праћење наставног процеса, а самим тим и побољшају њихови резултати. С друге стране, то доводи и до подизања квалитета наставе на виши ниво, јер се бруцоши пре почетка предавања упознају са градивом неопходним за несметано праћење свих наставних дисциплина које су базиране првенствено на математици и физици. Главни мотив је образовање нове генерације инжењера који ће знање из математике користити као алат за решавање савремених инжењерских изазова.  Да је реч о правом потезу показују резултати прошлогодишње генерације бруцоша. Не само да је пролазност на испитима из математике и физике била већа, него је и просечна оцена из ова два предмета била знатно виша него код претходних генерација.

По угледу на добру праксу водећих светских универзитета, МФ је од пре две године увео и институцију наставника – ментора. Прва година студија је кључна у наставном процесу. То је нагли, често веома стресан  прелаз са средњошколског нивоа образовања, на академски, виши ниво. Да би се бруцоши што пре прилагодили и ефикасније савладали градиво и током ове школске године бринуће око 50 наставника – ментора. Они су ту да пруже подршку, охрабрење и мотивацију студентима који су тек закорачили у свет машинства.

(Извор: Машински факултет)

Humboldt-Kolleg 2018: „Одрживи развој и климатске промене“

Pixabay

У оквиру прославе 210 година Универзитета у Београду, Хумболтов клуб Србије у сарадњи са БУ организује конференцију на тему „Одрживи развој и климатске промене: повезивање истраживања, образовање, политикe и праксe“. Скуп ће бити одржан од 19. до 22. септембра у згради Ректората УБ. (Програм конференције)

Еминентни истраживачи из области природних и хуманистичких наука, покушаће да дају одговор на питање у  коликој мери су климатске промене последица деловања човека на животну средину, или су оне само последица турбулентних, али нормалних, појава у развоју Земље као планете.

Учесници конференције су углавном Хумболтовци из Србије и региона, а велики допринос раду скупа, даће и научници из Немачке, Такође, успеху конференције, кроз своје радове и дискусије, допринеће и велики број младих истраживача, потенцијалних добитника престижне Хумболтове стипендије.

Хумболтов клуб Србије основан је 16. октобра 1990. године и окупља стипендисте и добитнике награде „Фондације Александар фон Хумболт“ у Србији. Знања и искуства стечена у Немачкој током својих последокторских усавршавања, руководство и чланови Клуба користе у циљу развијања науке у Србији кроз подстицање научног подмлатка и промовисање науке у друштву.

Активности Клуба су бројне. Организација предавања еминентих научника из Србије и иностранства о актуелним научним темама омогућава стални контакт Хумболтоваца. Предавањима присуствују и млади истраживачи, потенцијални апликанти за престижну Хумболтову стипендију, којима се на тај начин пружа прилика да ближе упознају са могућностима усавршавања у Немачкој, предностима које таква усавршавања пружају, али и да процене своје шансе за добиjање стипендије.

Међу најважнијим активностима Хумболтовог клуба Србије свакако је организвање научно-стручних скупова, као што је Конференција о одрживом развоју и климатским променама. Поред дефинисаних научних циљева, организатор има жељу да промовише и поспеши сарадњу међу Хумболтовцима у земљи и региону, и да друштву, а пре свега младим истраживачима, приближи и јасније представи користи усавршавања у Немачкој кроз рад Фондације Александар фон Хумболт.

Панел: Индустрија 4.0 – Нова индустријска политика Србије

Индустрија 4.0 – Најважнији елементи  и аспекти Нове индустријске политике Републике Србије, тема је панела који ће бити одржан у среду, 10. октобра, у комапнији “Металац” у Горњем Милановцу.

На скупу ће бити представљен Завршни документ Конференције – УСА-ЕУ-Јапан-Аустралија-Србија / Технолошки самит -Индустрија 4.0 и нова индустријализација Србије, која је одржана од 5. до 7. Јуна у Београду (позив).  Такође, биће изложена и дигитална агенда  „Металац групе“, а на тему Индустрије 4.0 у Србији говориће представници Владе РС и ресорних министарства, Привредне коморе Србје, Међународне организације, НГО.

Скуп организују компанија „Металац“ ГМ и Машински факултет у Београд, који је и лидер Покрета за индустрију 4.0 у привреди и образовању машинских инжењера.

Индустрија 4.0 је 2011. године деринисана као напредни модел аутоматизације индустрије, а данас представља опсти покрет за примену рацунара у сви привердним и другим активностима. Србија од 2016. године активно уцествује у овим процесима, о чему најбоље говори и и овај Панел.

(Извор: Машински факултет)

Међународни скуп о употреби савремених телескопа

У оквиру прославе 210. година Универзитета у Београду, од 2. до 7. септембра 2018. у Београду је одржан престижни међунарoдни скуп о употреби савремених и будућих телескопа. Скуп под називом The current and future observing facilities: a guided tour,  намењен је обуци педесетак истраживача из целог света за употребу будућих изузетно великих телескопа, код којих је, на пример, само пречник огледала величине 30-40м.

Скуп је отворила проф. др Иванка Поповић, будући ректор Универзитета у Београду.

Поред пленарних предавања врхунских научника (цитирани и по неколико хиљада пута), реализовани су и практични рад на актуелним проблемима из астрофизике, као и посматрања небеских објеката са телескопима опсерваторије на Канарским остврима. Посматрања на даљину изводила су се   директно са Машинског факултета Универзитета у Београду, где је скуп и одржан.

Скуп је организовао Математички факултет Универзитета у Београду, у сарадњи са Машинским факултетом Универзитета у Београду и Астрономском опсерваторијом у Београду, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и Телекома Србије.

Међу иностраним партнерима који су учествовали у реализацији скупа, најзначајнији је европска научно-истраживачка институција Европска Јужна Опсерваторија (European Southern Observatory – ESO), чији представник и један од предавача је професор Michele Cirasuolo, председавајући Научног тима за реализацију будућег највећег телескопа на свету, тзв. Европског изузетно великог телескопа (Е-ELT), који гради ESO.

др Jochen Liske :“Небо је граница, нови домети астрономије“

Као пратећи програм престижног научног скупа о употреби савремених телескопа, др Jochen Liske, светски признати астрофизичар и популаризатор науке (познатији као Dr J), одржао је предавање о новим инструментима и науци која их покреће.

Др Jochen Liske je професор посматрачка астрономије на Опсерваторији у Хамбургу, као је део Катедре за физику Универзитета у Хамбургу. Бави се истраживањима у вангалактичкој астрономији и посматрачкој космологији, покушава да открије како се одвија еволуција галаксија и због чега се ширење Универзума убрзава. У Европској јужној опсерваторији радио је на развоју Европског изузетно великог телескопа, највећег светског оптичког телескопа који се тренутно гради.

Др Liske je врло активан научни комуникатор и широј јавности је познат као  водитељ две изузетно популарне и награђиване емисије Hubblecast i ESOcast, о најновијим научним достигнућима и новостима са  Хабл свемирског телескопа и са инструмената Европске јужне опсерваторије.

Велики успех студената Машинског факултета  на такмичењу у Француској

Confluence Belgrade, тим студената Машинског факултета у Београду, који ове године обележава 70 година постојања, постигао је велики успех на међународном такмичењу  Hydrocontest 2018 у Француској – прво место у трци бродова за превоз тешког терета и четврто место у надмемању пловила за превоз лаког терета.

Hydrocontest такмичење окупља студенте бродоградње из целог света, са циљем истраживања и промоције енергетске ефикасности пловила. Студенти имају задатак да самостално испројектују и израде једно или два пловила са којима се надмећу против пловила других тимова у три трке: превоз тешког терета (200 кг на 400 м), превоз лаког терета (20 кг на 600 м) и трци издржљивости. На овогодишњем такмичењу, које је одржано од 2. до 9. септембра у Сан Тропеу, учествовало је више од 28 тимова са водећих универзитета.

Пројектовање и израда пловила су важан део задатка, али прави изазов су свакако трке. Сви учесници од организатора добијају електромотор снаге 1200W. Међутим, које ће пловило бити најефикасније, зависи искључиво од вештине студената да испројектују и направе брод са најбољим хидродинамичким карактеристикама.

Студенти Машинског факултета су прошле године први пут учествовали на Hydrocontest такмичењу, када су, такође, постигли велики успех – друго место у трци превоза лаког терета, и треће место у трци превоза тешког терета. Поред тога, у Београд су донели и посебно признање – Hydrocontest  спирт награду.

Оно што је обележило овогодишњи Hydrocontest јесте чињеница да су сви тимови унапредили своје бродове, због чега је конкуренција била већа него преходне године. Наши студенти су направили два потпуно нова пловила. Победнички брод „Дунав1“ за превоз тешког терета, дугачак је 3,2м и широк 0,60м и исте је форме као и његов претходник „Дунав“. Ново пловило је израђено од стакопластике а урађене су му и различите оптимизације – „Duck tail“, зашиљен прамац, дефлектори…

Брод за превоз лаког терета назван „Сава1“, дугачак је 2.54м и широк 0,34м. Има потпуно нову форму и израђен је од карбона. На тај начин добијено је 40 процената уштеде на маси. И на новом броду урађен је велики број оптимизација – зашиљен је прамац, уграђени су интерцептори, spray rails и пропелери које су студенти сами испројектовали и израдили 3Д штампом. Нови „Сава“ је за 30 процената бржи од свог претходника.

Овогодишњи тим чини петнаесторо будућих бродограђевних инжењера – Матија Василев -Team manager, Игор Ђорђевић – Logistics officer, Божидар Дулић – Communication Officer, Немања Шурбатовић, Милица Стојановић, Марко Вег, Лука Градинац, Алекса Ковинић, Анђела Орловић, Филип Лакић, Ђорђе Бранковић, Александар Субић, Саша Стјепановић, Петар Караџић, Анђелка Лештанин и Стефан Зечевић. Ови млади креативни људи спремно су прихватили нови изазов пројектовања и израде у свему иновативних, енергетски ефикасних и еколошких пловила. У томе су их подржали професори Катедре за бродоградњу, посебно ментор тима доц.  др Милан Калајџић, као и сам Машински факултет.

(Извор: Машински факултет)

Представници Microsoft-a, TeleGroup и „Дигиталне Србије“ у посети МФ

Представници Иницијативе „Дигитална Србија и водећих ИТ компанија Microsoft-a, TeleGroup, које већ дуги низ година успешно послују у Србији, посетили су Машински факултет у Београду, где су са руководством факултета разговарали о могућностима за успостављање сарадње.

Госте је примио декан, проф. др Радивоје Митровић, који их је упознао са образовним и истраживачким потенцијалима Машинског факултета, а у разговору је учествовао и продекан за финансије, проф. др Цветко Црнојевић. Током разговора акценат је стављен на развојне планове МФ. Посебно је било речи о новом студијском програму на основним академским студијама– Инфомационе технологије у машинству, чија је акредитација у току, али и другим активностима факултета на модернизацији наставе, наставних учила и лабораторија…

Саговорници су се сагласили да је Машински факултет једна од малобројних високошколских институција у Србији, које су започеле прилагођавање својих образовних и истраживачких потенцијала времену које долази. Милан Новаковић, заменик директора Microsoft развојног центра у Србији истакао је да постоји велики простор за сарадњу те компаније и Машинског факултета, која би, како је навео, могла да се реализује кроз различите моделе. Сличног мишљења је и његов колега Тадеј Курепа који је подсетио да у Microsoft развојном центру на различитим пројектима ради и велики број машинских инжењера.

Душан Ракић, директор маркетинга у TeleGroup је указао да је унапређење знања обострани интерес и високог образовања и бизниса. TeleGroup је стратешки опредељена да кроз сарадњу са академским институцијама и заједничким радом на комерцијалним пројектима, допринесе развоју образовног и привредног амбијента у Србији. Немања Ђорђевић из Иницијатива “Дигитална Србија” је рекао да та организација има 18 чланица – компанија које су својим примером показале да је Србија способна да креира јединствене производе велике вредности и  спремне су да својим искуством допринесу јачању образовног система и развоју талената у Србији.

Након састанка, гости су имали прилику да обиђу нову дигиталну учионицу, новопремљени амфитетар, као и  неколико  лабораторија Машинског факултета.

 

Гост МФ: Проф. Хидејуки Канемацу, Јапан

Проф. Хидејуки Канемацу (Hideyuki Kanematsu) са Националног института за технологије на Сузука Колеџу из Јапана боравио је почетком септембра у посети Машинском факултету у Београду, где је одржао веома занимљиво предавање-сминар на тему «Биофилмови и наука о материјалима».

Госта из Јапана је поздравила и пожелела му добродошлицу проф. др Драгослава Стоијиљковић, продекан за научноистраживачки рад МФ, а о дугогодишњем истраживачком раду проф. Канемацуа говорио је проф. др Милош Ђукић са Катедре за технологију материјала, која је и организаотор предавања.

Проф. Канемацу је декан Депртмана за науку о материјалима и инежењерство на јапанском Националном институту за технологије, а у  периоду од 2014. до 2018 године је био на функцији заменика председника те научне установе.

Током предавања акценат је стављен на најсавременија истраживања у области биофилмова и биолошке корозије материјала и њиховој примени у широком спектру научних и инжењерских дисциплина: наука о материјалима, технологија материјала, машинство, металургија и технологија, наука о корозији, корозиони инжењеринг. Проф. Канемацу је своје домаћине упознао са образовним системом у Јапану, од основног до академског образовања, а посебно се осврнуо и на активности Департмана за науку о материјалима и инжењерство, којим руководи.

Предавање је била добра прилика да се заинтересовани истраживачи са Машинског и сродних техничких факултета и института на Универзитету у Београду, који се баве фундаменталним и апликативним истраживањима у областима науке о материјалима, корозије и инжењерства материјала упознају са могућностима сарадње са Националним институтом за технологије при Сузука Колеџу.

(Извор: Машински факултет)

Проф. др Ненад Губељак: Pipe-ring testing “чува” интегритет цевовода

Интервју: Проф. Ненад Губељак, Машински факултет у Марибору

Глобална потражња за енергијом је довела до изградње бројних и врло дугачких нафтовода и гасовода већег пречника, који раде на већим притисцима и који су израђени од нове класе материјала повишене чврстоће. Међутим, на сигурност цевовода (да ли ће у неком тренутку доћи до пуцања цеви и коју штету ће том приликом проузроковати) и даље утичу многобројни фактори, а највише механичка својства материјала од којих су направљене. О томе да ли постоји поуздан начин да се утврди да ли су та својства добра за несметан рад цевовода, разговарали смо са проф. др Ненадом Губељаком, редовним професором Машинског факултета Универзитета у Марибору, који води Катедру за механику и руководи Лабораторијом за испитивање машинских елемената и конструкција.

Повод за раговор са проф. Губељаком је патент “Pipe-ring testing” којег је заједно са проф. др Јуријем Матвиенком из Руске академије наука патентирао у Руској Федерацији и којег је представио током уводног предавања на тему интегритета цевовода током 22. Европске конфренције о лому која је недавно одржана у Београду.

“За интегритет цевовода, односно обезбеђење поузданог коришћења цевовода без опасности по хаварију, кључно је испитивање механичких својства изрђених цеви које се на терену уграђују. Проблем је што се савијањем плоча у цев мењају механичке особине, а исте треба утврдити из добављених скевенци. Решавање ове проблематике помоћу новог узорка је релативно нова тема, која је актуелизована у време када се размишљало о изградњи гасовода “Источни лук”( од Словачке, преко Мађарске и Румуније до Бугарске), истакао је проф. Губељак. Патент, како је објаснио, функционише на тај начин што се цев пресече у ширини и тај прстен се зареже и стави на хидрауличну пресу која , према његовим речима, на терену може бити веома једноставна. “На тај начин, када под притиском пресе на прстену цеви настане прсилина која расте, а на онову тога може се лако проверити каква је отпорност материјала на раст те прслине.”

фото: Pixabay

Развој нових материјала, према речима проф. Губељака, доноси нове изазове у области механике лома И интегритета конструкција. “Комбиновањем механичких својстава материјала, отварају се нове могућности и изазови да се повећа ломна отпорност материјала. Један од изазова се односи на замор материјала, а други је окренут процени граничне носивости, што заправо значи, коначном лому. Истраживачима је циљ да развију такве комбинације материјала, чија ће примена омогућити да, уколико дође до преоптерећења конструкције, можемо голим оком уочити да се нешто лоше догађа. То значи, да нови материјали морају да буду такви да деформацијама које су видљиве упозоравју на могући лом, како би се правовремено зауставило коришћење неке конструкције”, указао је наш саговорник.

Осврнувши се на управо завршену конференцију о лому, он је посебно указао на значај таквих скупова, пре свега, за младе истраживаче. „Овакав догађај је важан за сваку земљу. Посебно ме радује што сваки пут видим све више младих, нових лица… То значи се отвара простор за даљи развој механике лома као научне дисциплине. С друге стране, овакви скупови су прилика за размену знања и искустава истраживача из различитих земаља. Конкретно, Лабораторија за испитивање материјала и конструкције, којом руководим сарађује са више од десет лабораторија у целој Европи и САД. Такође, имамо и заједничке публиковане радове са колегама из Аустрије, Белгије, Немачке, САД. Велике Британије… И управо то, на најбољи начин показује да је свет повезан, да се знања и искустава размењују и да свако од нас доприноси један мали део развоју нечему што је ново и другачије“, закључио је на крају проф. Губељак.