Представници Microsoft-a, TeleGroup и „Дигиталне Србије“ у посети МФ

Представници Иницијативе „Дигитална Србија и водећих ИТ компанија Microsoft-a, TeleGroup, које већ дуги низ година успешно послују у Србији, посетили су Машински факултет у Београду, где су са руководством факултета разговарали о могућностима за успостављање сарадње.

Госте је примио декан, проф. др Радивоје Митровић, који их је упознао са образовним и истраживачким потенцијалима Машинског факултета, а у разговору је учествовао и продекан за финансије, проф. др Цветко Црнојевић. Током разговора акценат је стављен на развојне планове МФ. Посебно је било речи о новом студијском програму на основним академским студијама– Инфомационе технологије у машинству, чија је акредитација у току, али и другим активностима факултета на модернизацији наставе, наставних учила и лабораторија…

Саговорници су се сагласили да је Машински факултет једна од малобројних високошколских институција у Србији, које су започеле прилагођавање својих образовних и истраживачких потенцијала времену које долази. Милан Новаковић, заменик директора Microsoft развојног центра у Србији истакао је да постоји велики простор за сарадњу те компаније и Машинског факултета, која би, како је навео, могла да се реализује кроз различите моделе. Сличног мишљења је и његов колега Тадеј Курепа који је подсетио да у Microsoft развојном центру на различитим пројектима ради и велики број машинских инжењера.

Душан Ракић, директор маркетинга у TeleGroup је указао да је унапређење знања обострани интерес и високог образовања и бизниса. TeleGroup је стратешки опредељена да кроз сарадњу са академским институцијама и заједничким радом на комерцијалним пројектима, допринесе развоју образовног и привредног амбијента у Србији. Немања Ђорђевић из Иницијатива “Дигитална Србија” је рекао да та организација има 18 чланица – компанија које су својим примером показале да је Србија способна да креира јединствене производе велике вредности и  спремне су да својим искуством допринесу јачању образовног система и развоју талената у Србији.

Након састанка, гости су имали прилику да обиђу нову дигиталну учионицу, новопремљени амфитетар, као и  неколико  лабораторија Машинског факултета.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.