Промоција нове генерације дипломаца основних и мастер студија

На Машинском факултету у Београду одржана је Свечана промоција инжењера машинства и мастер инжењера машинства, који су дипломирали током протекле школске године. Младим колегама, дипломе о звршеним основним и мастер студијама машинства,  уручио је продекан за наставу МФ, професор др Љубодраг Тановић.

Честитајући студентима, продекан је изразио наду да већина младих инжњера већ ради и да су  у прилици да користе знања, вештине и компетенције које су стекли током студија на МФ. Међутим, додао је, време у коме живимо је време убрзаног технолошког развоја, што значи да се завршетком било ког нивоа студија процес вашег учења не завршава. Напротив, ви тек почињете да учите и  радите даље на свом личном усавршавању  како би  били спремни за технолошке изазове који су пред вама, истакао је проф Тановић.

Изразивши наду да ће веза младих инжењера са Факултетом бити настављена, шеф Студентске службе, др Драгољуб Бекрић позвао је младе колеге да се прикључе Алумни фондацији МФ. Нама је веома важно да знамо где сте, где радите, чиме се бавите и уверен сам да је то у обостарном интересу, нагласио је др Бекрић.

На свечаности која је одржана 6. децембра промосивано је 250 дипломираних инжењера машинства и 180 мастер инжењера машинства.

(Извор: Машински факултет)

Кредити и стипендије школске 2018/2019. године

Евентуалне примедбе на листу можете уложити на шалтеру бр.7 до 14.12.2018. год. сваког радног дана од 12:30 до 14:30 часова.

Рок за предају менице, изјаве жиранта и копију или очитану личну карту је од 08.01.2019. до 16.01.2019. год. сваког радног дана од 12:30 до 14:30 часова.

Накнадне предаје неће бити!!!

Свечана академија – Славним прецима у част!

Свечана академија у част победе Српске војске у Првом светском рату биће одржана 13. децембра 2018. године са почетком у 18 часова у Свечаној сали 211  Машинског факултета Универзитета у Београду.

Учесници у програму су:

ван. проф. др Игор Бачкалов, Машински факултет у Београду,

доц. др Мирјана Стаменић, Машински факултет у Београду,

доц. др Јелена Сворцан, Машински факултет у Београду,

асист. др Милош Марковић, Машински Факултет у Београду,

ван.проф. Ђорђе Чантрак, Машински факултeт у Београду.

 У уметничком делу програма учествују:

1. Хор при храму Свети Ђорђе на Бановом брду. Диригент је Емилија Милин, а чланови хора су : Весна Крнета, Славица Мишковић, Данијела Малинар, Биљана Петковић, Мирјана Стаменић, Свијетлана Цвијетић (сопран); Александра Војиновић, Рада Ђумић, Драгана Поповић, Марија Стаменић и Јелена Савић (алт); Александар Павловић, Душан Пајевић, Стефан Савић (тенор); Александар Добрић, Срђан Тепарић (бас)

2. Народни гуслар Ђорђије Копривица

3. Глумци: Лепомир Ивковић, у улози војводе Степе Степановића и Бошко Пулетић, у улози војводе Живојина Мишића

4. Водитељи: Миљана Војводић и Стефан Ђоковић

Свечана академија се одржава славним прецима у част! Организатори се посебно захваљују  Застава филму и директору, господину потпуковнику Горану Иконићу на одобрењу да се на свечаности прикажу одломци из филма „Загледани у вечност“.

Организатори Свечане академије су ван проф. др Ђорђе Чантрак и истраживач сарадник Новица Јанковић са Машинског факултета у Београду.

(Извор: Машински факултет)