Конкурс фондације Душан Павловић

Фондација Душан Павловић расписује КОНКУРС зa стипендирање два студента прве године мастер студија Машинског или сличног факултета за школску 2018/2019. годину.
Услови конкурса су:
• Просечна оцена основних студија већа од 8 (осам)
• Уписана прва година Мастер студија једног од следећих смерова:
– Процесна техника
– Термотехника
– Термоенергетика
– Аутоматско управљање.

Уз пријаву приложити:
– Мотивационо писмо и
– Потврду о завршеним основним студијама.

Молимо заинтересоване студенте да документацију доставе, најкасније до 15.11.2018. године, на адресу:
Фондација “Душан Павловић“, Нова Мокролушка 23, 11 0000 Београд
или на маил адресу office@fondacijadp.rs

Награда Гордане Јокић Кашиковић и Драгише Кашиковић

Расписан је конкурс за доделу “Награде Гордане Јокић Кашиковић и Драгише Кашиковић”. Подношење пријава почиње од 02.10.2018. године. У прилогу можете погледати текст конкурса и преузети пријаву.

Прилог: Конкурс и пријава

СС Београда и Контекст – Конкурс за доделу 20 стипендија за учење страних језика

Савез студената Београда је расписао конкурс за доделу стипендија студентима београдских факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија. Стипендије у виду 20 бесплатних курсева страних језика биће додељене најуспешнијим студентима који студирају по тзв. Болоњском
систему. Партнер у овом пројекту је Центар за стране језике Контекст, који већ 25. годину успешно реализује језичке обуке и партнер је Британског савета за припрему за Кембриџ испите.

Конкурс траје у периоду од 08. до 17.10.2018., а студенти треба да поднесу уверења о упису семестра, броју остварених ЕСПБ бодова и просеку оцена.

Резултати ће бити јавно објављени најкасније 3 дана по завршетку конкурса. Више иноформација о условима конкурса можете погледати овде

Пети сајам стипендија 16. и 17. октобра

У згради Ректората Универзитета у Београду одржаће се Сајам стипендија 16. и 17. октобра 2018. године. Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству. Свечано отварање Сајма је у уторак, 16. октобра у 10 часова.

На сајму учествују: Министарство просвете и науке, Фонд Доситеја Министарства омладине и спорта, Фондација Темпус, Фондација Др Зоран Ђинђић, Амбасада Чешке републике, Амбасада Грчке, Амбасада САД, Амбасада Канаде, Амбасада Републике Кореје, Амбасада Јапана, Немачка служба за академску размену DAAD, Руски дом, Француски институт, италијански универзитети Politehnico di Milano и Ca Foscari, Европска мрежа за подршку истраживачима у покрету Euraxess, компанија EKO Serbia, Ваљаоница бакра Севојно, компанија ДИГИТ, компанија Лореал Балкан, компанија Ernst&Young, Образовни систем Equilibrio, Централноевропски универзитет, Европска студентска мрежа ESN.

Током оба дана Сајма биће организоване информативно-консултативне сесије у холу и дворишту Ректората током којих ће заинтересовани студенти моћи да добију савете и смернице за аплицирање од представника институција учесница.

У оквиру пратећег програма првог дана биће организоване инфо сесије са запосленима у Канцеларији за међународну и међууниверзитетску сарадњу, у Сектору Задужбина и Фондација Универзитета у Београду и Универзитетском Центру за развој каријере и саветовање студената.

Другог дана сајма биће реализован пратећи програм Сајма “Стипендија и ја” у оквиру ког ће бити организоване две панел дискусије и предавање професора и сарадника Филолошког факултета под називом “Страни језици и стипендије”.

Организацијом ове манифестације имамо жељу да подигнемо ниво информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности.

За детаљније информације молимо посетите veb stranicu sajma.  Списак стипендија које ће бити представљене током трајања сајма можете погледати овде.

Теслини дани енергетике 2018 – Конкурс за најбоље студентске радове

Фондација Никола Тесла из Београда и ПУ Електромашиноградња из Београда, као суоорганизатори и Електротехнички факултет Универзитета у Београду, Факултет инжењерски наука Универзитета у Крагујевцу и Машински факултет Универзитета у Београду расписали су КОНКУРС за избoр нajбoљих студeнтских aкaдeмских рaдoвa (прojeкти, мaстeр и зaвршни рaдoви) кojи су рeaлизoвaни у пeриoду oд 01. oктoбрa 2017 дo 01. сeптeмбрa 2018. гoдинe, a кojи су oбрaђивaли тeмe из eнeргeтикe и тeмaтски су вeзaни зa дeлaтнoст члaницa ПУ “Eлeктрoмaшинoгрaдњa”. Конкурс је објављен у Дневном листу „Политика“, 19.септембра 2018. године.

Првo-нaгрaђeни aкaдeмски рaд дoбиja диплoму и нoвчaну нaгрaду у изнoсу oд 50 000 динaрa и TEСЛИНУ НAГРAДУ зa млaдe. Другo-нaгрaђeни aкaдeмски рaд дoбиja диплoму и нoвчaну нaгрaду у изнoсу oд 30 000 динaрa. Tрeћe-нaгрaђeни aкaдeмски рaд дoбиja диплoму и нoвчaну нaгрaду у изнoсу oд 20 000 динaрa.

Aкaдeмскe рaдoвe и oбрaзлoжeњa нaдлeжних кaтeдaрa у pdf-фoрмaту дoстaвити нajкaсниje дo 20. новембра 2018. гoдинe нa e-aдрeсу predsednik@elektromasinogradnja.com и fondacija.nikola.tesla@gmail.com

Конкурс немачке компаније BASF за финансирање научно-истраживачких радова студената

Конкурс, који ће почети 6. септембра, немачке компаније BASF намењен је свим студентима природних наука који развијају решења за еколошки одрживу будућност.
Јавна презентација биће одржана у четвртак 06.09.2018.г. у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду (Булевар краља Александра 71).
Присуство се мора потврдити слањем мејла на ana.matijevic@pressoffice.rs
На конкурс је могуће пријавити се мастер радовима, докторским дисертацијама и слично, а важно је да ти радови одговарају на неки од три еколошка макротренда.
Детаљне информације се налазе на овом линку.

Обавештење за студенте који су уписали прву годину ОАС у школској 2018./2019. години

Поштоване колегинице и колеге, сви Ви који желите да конкуришете за смештај у студентским домовима Студентског центра у Београду, своје индексе можете преузети на шалтерима Службе за студентске послове сваким радним даном од 12 и 30 до 14 и 30 часова од Уторка 11.09. 2018. године.
Рок за предају докумената је 18.09.2018.године у студентском дому „Карабурма“ ул. Мије Ковачевића број 7б, као што је објављено у Конкурсу.

Пилот програм “Let’s accelerate“

У циљу анимирања младих за предузетништво и што јаче подршке студентима техничких факултета да започну сопствени бизнис, Научно технолошки парк Београд у сарадњи са Пословно технлошким инкубатором техничких факултета,  расписао је позив за тромесечни пилот програм акцелерације “Let’s accelerate“.

Програм је намењен младим тимовима или новооснованим стартаповима који имају иновативну идеју у  раној фази развоја и  осмишљен је  тако да тимови (до 10 тимова), кроз практичан рад са стручним сарадницима НТП и уз менторску подршку, стекну знања и развију вештине из области предузетништа и доведу своју идеју до инвестиције.

Програм поциње у другој половини септембра и  завршава  половином децембра када ће тимови имати прилику да презентују свој пословни модел потенцијалним инвеститорима, припреме се за нови позив Фонда за иновациону делатност, или неког другог фонда.

Више информација можете о овом програму можете погледати овде.

Конкурс за студентску стипендију ESG

Предузеће Energy Saving Group d.o.o. (ESG) из Београда намерава да распише конкурс за доделу три студентске стипендије за изузетно надарене студенте техничких и природно-математичких факултета чији је оснивач Република Србија или аутономна покрајина.
Услови конкурса, детаљни подаци о стипендији и неопходна конкурсна документа налазе се у прилогу.

Прилог: Позив , Пријава , Уверење , Изјава

Конкурс у Мајкрософт развојном центру у Београду

Отворен је конкурс за посао за инжењерску позицију „Program Manager“ у Мајкрософт развојном центру Србија у Београду (Microsoft Development Center Serbia – MDCS).
Конкурс је отворен до 31. августа 2018. године, а сви заинтересовани свој CV и пратеће писмо на енглеском језику могу да пошаљу на mdcsjobs@microsoft.com са насловом „Application for Program Manager – HoloLens“.
Више информација можете погледати на ОВОМ линку.