Информатика АД и ОТП Банка – Специјална понуда куповине рачунара за студенте МФ

Компанија Информатика АД, која деценијама покрива све сегменте тржишта рачунара у нашој земљи, у прилици је да у сарадњи са ОТП банком  студентима Машинског факултета омогући да под повољним кредитним условима и роком  отплате од 36 месеци набаве десктоп или лаптоп рачунаре одличних перформанси.

У понуди су:

Десктоп опција (Dell Precision Tower 3420) са процесором 7th Gen Intel Core i5-7500, RAM меморијом 8 GB,  хард диском  2.5“ 256GB SSD, графичком картомNvidia Quadro K420 2GB и оперативним системом Windows 10 Pro 64 bit по цени од 959 EUR у динарској противредности;

Лаптоп опција (Mobile Precision 352 15.6“) са процесором Intel Core i5-7300HQ, RAM меморијом 8GB,  хард диском 256GB SSD, графичком картом Nvidia Quadro M620 w/2GB и оперативним системом  Windows 10 Pro 64 bit, по цени од 1199 EUR у динарској противвредности;

Осим рачунара у понуди је и неколико модела  одговарајућих монитора.

Више информација о понуди можете погледати овде

Приликом подношења захтева за кредит потребна је потврда факултета да је студент уписао текућу годину студија, као и профактура издата од стране Информатике АД за одабрани модел рачунара или рачунара и монитора.

Контакт особе за информације и поруџбине:  Marina.Repac@informatika.com и Ana.Milic@informatika.com, телефон: 011/3215 220.

 (Извор: Машински факултет)

Милану Јанковићу, студенту МФ, награда Фонда „Секула Зечевић“

Милану Јанковићу, студенту Машинског факултета Универзитета у Београду, у Српској академији наука и уметности уручена је награда Фонда „Секула Зечевић“. Наградни фонд “Секула Зечевић” основан је 1977. и додељује годишње награде за једног ученика или студента из Херцеговине који су се током школовања истакли успехом.

Милан Јанковић, носилац Вукове дипломе у основној и средњој школи у Требињу, сада је студент друге године МАС-а на смеру Моторна возила  МФ, а током студирања остварио је просечну оцену 9,79. Добитник је више диплома и награда, те учесник међународних научних конференција.

Одлуку о лауреату донео је Управни одбор Фонда којим председава академик Данило Баста, који је Јанковићу и уручио награду. „Нека му при томе ова награда из Фонда Секуле Зечевића, његовог земљака, буде од мале помоћи, али и великог подстицаја да, савлађујући искушења, препреке и тешкоће, остане одан свом народу, дајући свој обол његовом историјском опстанку и напредовању“, поручио је академик Данило Баста.

Јанковић је захвалио за признање, истакавши да је оно „тим веће јер долази од САНУ као покровитеља најзначајнијих научних и културних достигнућа“.

„Секулу Зечевића као рођеног Невесињца и мене као рођеног Требињца, судбински одређују Херцеговина као генетски код и аутомобили као унутрашња страст. Због тога је награда Фонда додатни мотив и подстицај да истрајем у даљем школовању и образовању, развијајући истовремено и ум и доброту да једно другом држе равнотежу“, истакао је Милан Јанковић.

Он је истакао и да је поносан што је добио награду Фонда који носи име и презиме првог званичног заступника америчког „Џенерал моторса“ на овим просторима пред Други свјетски рат. Према његовим речима, већ тада се говорило о Зечевићу као једном од најцењенијих и најуспешнијих српских предузетника чија је фирма имала најдужу традицију у тадашњој држави.

„Када свесрдно подстичете право знање, стечено континуираним и преданим радом и трудом, када подржавате поштене и часне резултате на пољима струке и науке, радост лауреата бива снажнија и пунија. Тиме потврђујете да Прометеји наде настављају мисију да наша срца греју светлошћу која исијава знање и лепоту људске душе“, рекао је Јанковић.

Током скупа указано је и на занимљиву околност, да је пре неколико година ову награду, која се састоји од повеље и новчаног износа, добио и Миланов брат Стојан Јанковић.

(Извор: Машински факултет)

CADCAM Data – Dassault Systemes студентско такмичење

CADCAM Data позива студенте Универзитета у Београду да учествују у Dassault Systems  годишњем такмичењу слањем пројекта из академске 2017/2018 године израђеног на било ком софтверском решењу компаније  Dassault Systèmes.

Десет такмичара биће одабрано гласањем на Facebook-у (топ 10).  О првој награди одлучиваће стручни жири који ће заседати у централи компаније Dassault Systèmes у Паризу. Parizu. Стручни жири бираће и три пројекта по брендовима  CATIA, SIMULIA i SOLIDWORKS.

Више о такмичењу.

Правила “Project of the Year” Facebook такмичења.

 

Научна конференција UNIFood поводом 210 година УБ

Конференција „UNIFood“ оржаће се од 5 до 6. октобра 2018. године, као један од догађаја планираних поводом прославе 210. година Универзитета у Београду. Конференција је инспирисана резултатима рангирања на Шангајској листи за област науке о храни и прехрамбене технологије, на  којој се Универзитет у Београду налази на 35. месту у свету.

Тематски оквир конференције укључује све научне области које непосредно или посредно доприносе истраживању хране, њене производње, обраде, дистрибуције, конзумирања и њених добробити и ризика по здравље.

Конференција има за циљ промовисање сарадње међу факултетима и институтима у саставу Универзитета у Београду. На скупу ће учествовати водећи европски истраживачи из области науке о храни,као и  представници привреде, а након конференције биће објављен и зборник.

Детаљне информације о UNIFood конференцији можете погледати на сајту конференције unifood.rect.bg.ac.rs.

(Извор: Машински факултет)