Конференција „UNIFood“ оржаће се од 5 до 6. октобра 2018. године, као један од догађаја планираних поводом прославе 210. година Универзитета у Београду. Конференција је инспирисана резултатима рангирања на Шангајској листи за област науке о храни и прехрамбене технологије, на којој се Универзитет у Београду налази на 35. месту у свету.
Тематски оквир конференције укључује све научне области које непосредно или посредно доприносе истраживању хране, њене производње, обраде, дистрибуције, конзумирања и њених добробити и ризика по здравље.
Конференција има за циљ промовисање сарадње међу факултетима и институтима у саставу Универзитета у Београду. На скупу ће учествовати водећи европски истраживачи из области науке о храни,као и представници привреде, а након конференције биће објављен и зборник.
Детаљне информације о UNIFood конференцији можете погледати на сајту конференције unifood.rect.bg.ac.rs.
(Извор: Машински факултет)