Такмичење ученика средњих машинских школа 13. априла 2016.г. на нашем факултету

Машински факултет ће као и ранијих година бити домаћин регионалног такмичења ученика средњих машинских школа из МОДЕЛИРАЊА, АУТОЦАД-а и МЕХАНИКЕ (СТАТИКЕ), а које ове године спроводи Техничка школа из Железника.
Данас је на факултету одржан састанак Комисије за припрему и спровођење такмичења (између осталог, наши професори који су чланови Комисије, припремају све врсте задатака и теоријских питања) и представника средњих машинских школа из региона, међу којима су били директори и професори ТШ „Нови Београд“, ТШ „Обреновац“, Машинске школе „Радоје Дакић“ из Раковице, Ваздухопловне академије из Београда, „Политехнике – школе за нове технологије“ из Београда, ТШ „Младеновац“, „Техноарта“ из Београда и ТШ „Железник“.
Такмичење ће се спровести сходно Правилнику о такмичењу ученика средњих машинских школа Републике Србије из статике, компјутерске графике – 2Д и моделирања машинских елемената и склопова, а који је донела Заједница машинских школа Републике Србије.
На такмичењу које ће се одржати 13. априла 2016.г. очекује се учешће око 60 ђака средњих машинских школа, а на основу искуства из ранијих година (прошле године је Машински факултет био домаћин и регионалног и државног такмичења) велики број ђака завршне године упише наш факултет. На тај начин смо скоро увек добијали одличне студенте имајући у виду да су учесници такмичења и најбољи ђаци из тих школа.

Scheduled Обавештења и позиви
Bookmark the permalink.

Comments are closed.