Студенти Машинског факултета у стручној посети Крушику

Студенти мастер студија Машинског факултета у Београду, у пратњи наставника, ван. проф. др Михајла Поповића и ван. проф. др Горана Младеновића са Катедре за производно машинство, као  и проф. др Предрага Елека и ван. проф. др Милоша Марковића, са Катедре за системе наоружања, посетили су недавно компанију “Крушик” у Ваљеву.

Младим академцима добродошлицу је пожелела директора Јованка Андрић која је студенте упознала са производњом и  развојним плановима компаније у наредном периоду, као и могућностима за развој каријере и напредовање у областима од интереса за одбрамбену индсутрију наше земље.

После презентације, студенти су имали прилику да обиђу и неке од производних погона, а  председник Савеза студента Машинског факултета Никола Јокић је госпођи Андрић уручио завалницу за успешно учешће „Крушика“ на 10. Конгресу студената технике на Златибору.

Крушик је већ осамдесет и више година симбол угледа, знања, квалитета и поверења. У њему су одувек били сједињени српска памет и модерне светске технологије. Он је најкомплекснија фабрика одбрамбене индустрије Србије и представља мотор развоја ваљевског краја и целог тог региона. У визији наше одбрамбене индустрије, Крушик је препознат као кључна фабрика која ће поред класичног минског и артиљеријско-ракетног програма, по којима је познат у светским оквирима, производити нова савремена вођена ракетна средства различитих типова, што ће му гарантовати значајан одскок од садашње конкуренције и што ће га уписати на листу малобројних светских произвођача ових средстава.

Током посете изражена је обострана заинтересованост за наставак сарадње у домену образовања, кроз стручне посете и праксу студената Машинског факулета.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.