Зашто уписати Машински факултет у Београду

ЗАТО ШТО МИ ШКОЛУЈЕМО ИНЖЕЊЕРЕ БУДУЋНОСТИ!

 

Ако вас интересују роботика, вештачка интелигенција, мехатроника, ИТ технологије, биоинжењеринг, биотехнички системи, системи наоружања, електрична возила, беспилотне летелице, енергетска ефикасност … онда сте на правом месту.

Избор студија је једна од највећих прекретница у животу сваке младе особе. Шта и где студирати је озбиљна одлука с којиом се суочава свака нова генерација средњошколаца у Србији. Од те одлуке зависи њихова будућа професионална каријера, али и успех на приватном плану. Зато је за сваку младу особу важно да студира оно што воли, али и што се у будућност на тржишту рада највише тражити.

Према предвиђањима водећих светских стручњака инжењерство је професија будућности. Процењује се да ће у свету за 10 година бити 90% инжењера и 10% осталих струка.

Зато, ако сте креативни, иновативни, предузимљиви, желите да градите бољу будућност и учествујете у стварању Србије високог стандарда у којој би сви радо живели, онда је Машински факултет у Београду прави избор.

                                                              ____________

__________

МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИМА 22 ОБРАЗОВНА МОДУЛА

 

Неки од  модула су јединствени у региону: ваздухопловство, бродоградња, биомедицинско инжењерство, дизајн у машинству. На основним студијама уведен је нови смер – информационе технологије у машинству, а нови мастер програм који се реализује у сарадњи са Математичким факултетом у Београду носи назив – ИНДУСТРИЈА 4.0

                                                                     _________

 

________________

АКРЕДИТОВАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ

(Трогодишње основне и двогодишње мастер студије)

Доказ признања дипломе Машинског факултета у свету су и Немачка акредитација, Европска акредитација за студије технике и најпрестижнија светска акредитација у бродоградњи, коју издаје чувено Британско краљевско друштво, најстарија академија наука на свету.

________

СТУДЕНТ ЈЕ У ЦЕНТРУ УЧЕЊА

 

Машински факултет у Београду сваком студенту поклања пуну пажњу како би што боље и лакше студирао. У том циљу организују се бесплатна уводна предавања из математике и физике пре почетка академске године, а сваки бруцош добија и студента-ментора који му помаже да се што пре адаптира на нови начин живота и учења.

______________________

_______________

 25 КАТЕДРИ – ШИРОК СПЕКТАР НАУЧНИХ ДИСЦИПЛИНА

 

Научни и образовни рад на Машинском факултету организован је на 25 катедри које обухватају готово све гране машинског инжењерства, од чисто фундаменталиних до примењених. Такође, са широким спектром наставних и ваннаставних активности које пружа Машински факултет у Београду, новопридошли студенти, брже и лакше се упознају уз помоћ својих старијих колега.

______________________

__________________

„ИНТЕРНЕТ СОКАК“

 

„Интернет сокак“ је место на Машинском факултету на коме је бесплатан интернет стално доступан, као и приступ мултимедијалном порталу факултета, који нуди не само најновије информације о главним активностима факултета, већ и стручна предавања и презентације о најновијим технолошким достигнућима у области машинског инжењерства.

___________

САВРЕМЕНО ОПРЕМЉЕНЕ УЧИОНИЦЕ И ЛАБОРАТОРИЈЕ

 

Машински факултет у Београду не само да је најстарија већ је и највећа и најбоље опремљена високошколска институција за развој машинства и школовање будућих машинских инжењера у Србији. Простире се на преко 40 000 м2 са великим амфитеатром, савремено опремљеним учионицама и лабораторијама, и јединственим аеротунелом у овом делу Европе. Све то наставу машинства чини динамичном, атрактивном и применљивом.

______________________

 

________________

ТРАДИЦИЈА У ФУНКЦИЈИ САВРЕМЕНИХ ТЕХНОЛОШКИХ КРЕТАЊА

 

Машински факултет има дугу традицију, али с пажњом прати и прилагођава се савременим научно-технолошким кретањима у свету. Сходно европским начелима академске изврсности за послове будућности, не само да иновира наставне програме већ настоји да обезбеди сву неопходну опрему за реализацију наставе по највишим образовним стандардима.

_______________________

____________

САРАДЊА С ПРИВРЕДОМ – ИЗВЕСНИЈА ПРОФЕСИОНАЛНА БУДУЋНОСТ

 

Савремене студије машинства акценат стављају на усвајање нових технолошких знања и коришћење алата везаних за ИТ и интернет технологије. Студије су повезане са научним истраживањима, кроз која будући инжењери стичу и практична искуства. Истовремено, подстиче се креативност и иновативност код младих, као и мултидисциплинарни приступ различитим пројектимА. И то је један од разлога због којих Машински факултет остварује блиску сарадњу са привредом кроз програме стручних пракси и стипендирање најбољих студената.

________________

СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР ИЗВРСНОСТИ

Како Вам се чини идеја да током студија правите електрични тркачки аутомобил, соларно пловило, беспилотну летелице или аутономне роботе?

 

Да би студентима, поред врхунских теоријских знања, омогућио и несметан развој личних и професионалних вештина које су од стране послодаваца све траженије,  Машински факултет у Београду је основао Студентски центар изврсности (СЦИ). Идеја је да студенти, радећи на конкретним пројектима надограде знање стечено током студија. Акценат је на развоју вештина које нису део студијског програма, али га одлично допуњују.У Центру тренутно ради пет студентских тимова. Ови млади талентовани људи ангажовани су на различитим иновативним пројектима са којима представљају Машински факултет и Универзитет у Београду на престижним међународним такмичењима.Упознајте неке од тимова!

_________________

 

СТУДЕНТСКИ ТИМ „CONFLUENCE BELGRADE“ 

 

Confluence Belgrade је тим студената који се баве пројектовањем и израдом енергетски ефикасних пловила. На престижном Хидроконтест такмичењу 2018. године у Сан Тропеу у Француској освојили су прво место у катеогрији пловила за превоз тешког терета и четврто место у трци бродова за превоз лаког терета. Тим је основан 2017. године у оквиру Катедре за бродоградњу Машинског факултета у Београду,а  однедавно ови млади људи сарађују и са тимом Лаб24 у оквиру  Завода за физику техничких факултета Универзитета у Београду.

 

____________________

ФОРМУЛА ТИМ „ДРУМСКА СТРЕЛА“

 

Формула Студент тим „Друмска стрела“ бави се пројектовањем и израдом трчких возила по угледу на Формулу 1 за међународна Формула студент такмичења широм Европе. “Друмска стрела” броји  више од 100 студената, са Машинског и још седам факултета – Технолошко-металуршког, Електротехничког, Економског, Архитектонског, Правног, Факултета организационих наука и Војне академије.

 

__________ 

СТУДЕНТСКИ ТИМ БЕОАВИА 

 

Беоавиа је млад студентски тим основан у априлу 2018. године на иницијативу групе студената са Катедре за ваздухопловство Машинског факултета у Београду. Тим се бави дизајнирањем, пројектовањем и производњом беспилотних летелица, и једини су представници из Србије и Универзитета у Београду на престижним међународним студентским такмичењима у области ваздухопловства.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.