Зашто уписати Машински факултет у Београду

ЗАТО ШТО МИ ШКОЛУЈЕМО ИНЖЕЊЕРЕ БУДУЋНОСТИ!

 

Ако вас интересују роботика, вештачка интелигенција, мехатроника, ИТ технологије, биоинжењеринг, биотехнички системи, системи наоружања, електрична возила, беспилотне летелице, енергетска ефикасност … онда сте на правом месту.

МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ ВАМ ОМОГУЋАВА ДА СВОЈЕ ЖЕЉЕ ОСТВАРИТЕ!

 

Избор студија је једна од највећих прекретница у животу сваке младе особе. Шта и где студирати је озбиљна одлука с којиом се суочава свака нова генерација средњошколаца у Србији. Од те одлуке зависи њихова будућа професионална каријера, али и успех на приватном плану. Зато је за сваку младу особу важно да студира оно што воли, али и што се у будућност на тржишту рада највише тражити.

Према предвиђањима водећих светских стручњака инжењерство је професија будућности. Процењује се да ће у свету за 10 година бити 90% инжењера и 10% осталих струка.

Зато, ако сте креативни, иновативни, предузимљиви, желите да градите бољу будућност и учествујете у стварању Србије високог стандарда у којој би сви радо живели, онда је Машински факултет у Београду прави избор.

                                                              ____________

ДАНАС

Машински факултет има 22 образовна модула

                                                                                 ____________

Неки од тих модула су јединствени у региону: ваздухопловство, бродоградња, биомедицинско инжењерство, дизајн у машинству. На основним студијама уведен је нови смер – информационе технологије у машинству, а нови мастер програм који се реализује у сарадњи са Математичким факултетом у Београду носи назив – ИНДУСТРИЈА 4.0

 

                                                                     _________

 

 

СТУДИЈЕ

Трогодишње основне и двогодишње мастер студије

                                                                              ______________

Доказ признања дипломе Машинског факултета у свету су и Немачка акредитација, Европска акредитација за студије технике и најпрестижнија светска акредитација у бродоградњи, коју издаје чувено Британско краљевско друштво, најстарија академија наука на свету.

 

ЗАТО ШТО ЈЕ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ УСМЕРЕН КА УСПЕХУ СВАКОГ СТУДЕНТА

_______________________

Машински факултет у Београду сваком студент поклања пуну пажњу како би што боље и лакше студирао.

У том циљу организују се бесплатна уводна предавања из математике и физике пре почетка академске године, а сваки бруцош добија и студента-ментора који му помаже да се што пре адаптира на нови начин живота и учења.

______________________

25 КАТЕДРИ

На Машинском факултету

______________________

Научни и образовни рад на Машинском факултету организован је на 25 катедри које обухватају готово све гране машинског инжењерства.
Са широким спектром наставних и ваннаставних активности које пружа Машински факултет у Београду, новопридошли студенти, брже и лакше се упознају уз помоћ својих старијих колега.

______________________

 

„ИНТЕРНЕТ СОКАК“

Студент

   _______________________

„Интернет сокак“ је место на Машинском факултету на коме је бесплатан интернет стално доступан, као и приступ мултимедијалном порталу факултета, који нуди не само најновије информације о главним активностима факултета, већ и стручна предавања и презентације о најновијим технолошким достигнућима у области машинског инжењерства.

                        ЗБОГ ОПРЕМЉЕНОСТИ ЗА ШКОЛОВАЊЕ ИНЖЕЊЕРА БУДУЋНОСТИ

______________________

Машински факултет у Београду не само да је најстарија већ је и највећа и најбоље опремљена високошколска институција за развој машинства и школовање будућих машинских инжењера у Србији. Простире се на преко 40 000 м2 са великим амфитеатром, савремено опремљеним учионицама и лабораторијама, и јединственим аеротунелом у овом делу Европе.

Све то наставу машинства чини динамичном, атрактивном и применљивом.

______________________

 

ТРАДИЦИЈА

и склад са савременим кретањима

 _______________________

Машински факултет има дугу традицију, али с пажњом прати и прилагођава се савременим научно-технолошким кретањима у свету.
Сходно европским начелима академске изврсности за послове будућности, не само да иновира наставне програме већ настоји да обезбеди сву неопходну опрему за реализацију наставе по највишим образовним стандардима.

_______________________

НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

научна истраживања и сарадња са привредом

 _______________________

Савремене студије машинства акценат стављају на усвајање нових технолошких знања и коришћење алата везаних за ИТ и интернет технологије. Студије су повезане са научним истраживањима, кроз која будући инжењери стичу и практична искуства. Истовремено, подстиче се креативност и иновативност код младих, као и мултидисциплинарни приступ различитим пројектим. И то је један од разлога због којих Машински факултет остварује блиску сарадњу са привредом.

ЗБОГ РАЗНОВРСНИХ ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ

__________________

КАКО ВАМ СЕ ЧИНИ ИДЕЈА ДА ТОКОМ СТУДИЈА ПРАВИТЕ ПЛОВИЛО, ЛЕТЕЛИЦУ ИЛИ ТРКАЧКИ АУТОМОБИЛ?

Звучи невероватно али је управо Машински факултет отворио своје радионице и лабораторије студентским тимовима који су се доказали на међународним такмичењима.

CONFLUENCE BELGRADE

Пловило за превоз тешког терета

Тим студената бродоградње Машинског факултета је светски шпампион у пројектовању и изради енергетски ефикасног пловила за превоз тешког терета. Њихов брод „Дунав“ освојио је прво место на Хидроконтест такмичењу у Сан Тропеу 2018. године.

      _____________________

ФОРМУЛА ТИМ

„ДРУМСКА СТРЕЛА“

______________________

Први српски Студент Формула тим „Друмска стрела“ већ десет година ради на конструисању и изради тркачког возила по угледу на формулу 1 и успешно учествује на престижним Студент Формула такмичења широм Европе.

   ________________________

БЕОАВИА

БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ

 ______________________

Студентски тим Беоавиа ради на пројектовању и изради беспилотних летелица за престижно Air Cargo Challenge такмичење. Прошле године успешно су дебитовали на два такмичења. Са летелицом Равен 19 на Air Cargo Challenge такмичењу у Штутгарту и летелицом Аурора на Airbus Sloshing Rocket такмичењу у Патрасу, са којом су заузели високо 4. место у конкуренцији 50 тимова. Тренутно раде на новом пројекту VTOL (vertical take-of and landing) летелице за такмичење које се 2020. одржава у Хамбургу.

О УСЛОВИМА УПИСА ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.