Састанак управе МФ са бруцошима: Отворено о свему!

Машински факултет је и ове школске године, за нову генерацију бруцоша, организовао уводна предавања из математике и физике, а настављена је и пракса наставника ментора. Ове новине уведене су први пут прошле школске године,  с циљем да се студентима прве године ОАС олакша праћење наставе на факултету и помогне да брже савладају градиво.

Да је увођење ових новина корак напред у настави, потврђују и резултати испитних рокова, где се бележи благо повећање пролазности студената, које прати и бољи успех на испитима из математике 1 и физике.  Како овогодишња генерација бруцоша оцењује наставни процес на факултету? Да ли су им уводна предавања помогла да се брже прилагоде? Шта је у наставном процесу добро, а шта треба мењати? – само су нека од питања о којима је било речи на састанку управе МФ са студентима прве године ОАС.

Након осам недеља, од када су први пут ушли у учионице МФ, бруцоши су,  углавном, позитивно оценили уводне часове из математике и физике, нагласивши да им је то доста помогло да се брже прилагоде настави и стекну јаснију слику о студирању на Машинском факултету.

То су за Факултет веома драгоцене информације, рекао је декан МФ, проф. др Радивоје Митровић, који је заједно са продеканом за наставу проф. др Љубодрагом Тановићем, разговарао са студентима. Према његовим речима, смисао састанка и јесте у томе  да студенти својим оценама, предлозима и сугестијама отворено укажу на то шта је у наставном процесу добро, а шта треба мењати. Указујући на важност императива „првог испитног рока“ , декан МФ је нагласио да од успеха студената на испитима  у великој мери зависи не само крајњи исход њиховог студирања, него и њихова професионална будућност.  Осврнувши се на вишедеценијску традицију МФ као најстарије и највеће образовно-научне институције у области машинства у региону, чија је диплома призната свуда у свету, професор Митровић је поручио да ће управа МФ учинити све што је потребно да студенти успешно савладају градиво, стекну потребна знања и компетенције и у будућности буду успешни инжењери.

Током састанка било је речи и о предстојећем јануарско-фебруарском испитном року. Продекан за наставу, проф. Тановић студентима је представио нов начин пријаве испита, нагласивши да уколико на време почну да уче и положе све предвиђене испите, неће имати проблем да упишу наредну, другу годину. Осврнувши се на претходне испитне рокове, проф. Тановић је изнео и податке о пролазности и успеху студената на испитима.

Студентима су се обратили и студент продекан Милош Ђоковић и председник Студентског парламента Јагош Стојановић. Захваливши се  млађим колегама што су се у великом броју одазвали позиву на састанак,  Милош Ђоковић је оценио да такав одзив најбоље говори о њиховој посвећености  и одговорности. Указавши на значај редовног праћења наставе, Јагош Стојановић  је младим колегама поручио да не брину о предстојећем испитном року, јер Студентски парламент МФ и ове године припрема пројекат Групно спремање испита.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.