Нова унапређења у академска звања

Свечаним уручењем решења о унапређењу у академска звања, Машински факултет је постао богатији за пет редовних, три ванредна професора и осам доцента. На тај начин настављена је вишедеценијска традиција факултета у којој су иновативни научни рад и стручност на првом месту.

У звање редовних професора унапређени су др Александар Жуњић, др Радован Пузовић, др Дејан Радић, др Весна Спасојевић Бркић и др Васко Фотев, а у звање ванредних професора др Радиша Јовановић, др Гордана Бакић и др Ненад Косанић. Звање доцента добили су др Горан Младеновић, др Војислав Симоновић, др Михајло Поповић, др Небојша Гњатовић, др Славенко Стојадиновић, др Горан Ступар, др Неџад Рудоња и др Урош Милованчевић.

Избор у нова звања је најбоље признање и потврда вашег успеха на професионалном плану, рекао је декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић и изразио очекивање да ће нова генерација професора и доцената значајно допринети унапређењу образовног и научног рада на МФ.

Према његовој оцени, протекла година је била успешна, с обзиром на услове у којима је МФ фунционисао. Настава на првој години студија је поптуно реорганизована и уведено је низ новина као што су уводна предавања из математике и физике и институција наставника-ментора. Основни циљ је подизање квалитета наставе и већа пролазност студената, а да ли смо на добром путу показаће резултати јануарског испитног рока, истакао је декан МФ. У сваком случају, додао је, простор за даље унапређење организације наставе постоји, а једна од важних активности у том правцу је уџбеничка литература.

Када је реч о научно-истраживачком раду, професор Митровић је рекао да је ситуација у вези новог пројектног циклуса још увек неизвесна, и да ће се о томе више знати након празника. Оно што је према његовим речима неспорно јесте да ће се пронаћи модус за претходни истраживачки циклус. У међувремену, истакао је, треба да користити и друге могућности као што су грантови ЕК или конзорцијуми кроз сарадњу са привредом и слично.

Свечаном уручењу именовања у нова академска звања присуствовали су продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, као и друге колеге и сарадници.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.