Предавање: Индустријско инжењерство –  шта после студија – среда, 11. децембар

Катедра за Индустријско инжењерство Машинског факултета у Београду започела је серију предавања намењених студентима на тему „Индустријско инжењерство – шта после студија?“ Предавачи су стручњаци из индустрије, а идеја да будућим инжењерима приближе  пословне изазове који их очекују у будућем професионалном раду.

Серијал је отворен предавањем „Логистика и управљање ланцима снабдевања у Coca-Cola Hellenic Bottling Company“ , које је прошле среде одржао  Богдан Ашковић, Logistics Back Office Supervisor у компанији Coca-Cola Hellenic Bottling Company и до недавно студент модула за индустријско инжењерство.

Богдан Ашковић је тренутно задужен за тим од 12 стручњака, који се бави планирањем испорука на територији Србије и Црне Горе. Говорећи о својим искуствима, он је млађим колегама појаснио како изгледа рад у тиму,  на шта је потребно да обрате пажњу приликом писања CV-a и које су најчешће грешке.

Мотившући студенте да своје слободно време одвоје за рад на разноврсним праксама у великим компанијама, он је рекао да је то најбољи начин за стицање знања и искуства која ће их касније у животу издвајати.  „Пут ка успеху уме да буде трновит, али уз стечена знања и вредан рад, он је загарантован“, истакао је он, наводећи као пример своје искуство.

„После завршене праксе, у кратком периоду, променио сам три позиције у компанији, док нисам стигао до ове где се данас налазим и на свакој од те три позиције сам имао прилику да искористим знања стечена на смеру Индустријско инжењерство која су ми доста помогла да будем препознат у компанији и да брже напредујем до позиције на којој се сада налазим“, закључио је Богдан Ашковић.

Следеће у низу предавања биће одржано путем видео конференцијске везе у среду, 11. децембра, у сали 513 са почетком у 13 часова, а на тему „Професија у области квалитета – прошлост, садашњост и будућност“ говориће др Бранислав Томић, Senior Quality Coordinator у канадској компaнији Bombardier.

Бранислав Томић од 2002. године живи и ради у Торонту у Канади. Запослен је у компанији Bombardier. Део је руководећег тима који креира политику квалитета компаније Bombardier и редован је предавач на Bombardier Aerospace академији, интерном универзитету. Континуирано се бави и консултантским пословима везаним за управљање квалитетом у малим и средњим предузећима. Дипломирао је 1998. године на Машинском факултету у Београду на Катедри за индустријско инжењерство. Магистарски рад и докторску дисертацију одбранио је на Машинском факултету у Београду, у области квалитета, такође на Катедри за индустријско инжењерство. По докторирању предаје и на Sheridan College-у у Брамптону, Канада. Члан је Америчке асоцијације за квалитет и Канадског саветодавног комитета Савета за стандарде за Технички комитет ИСО за иновациони процес CAC/ISO/TC279.

Више информација о предавањима на https://www.facebook.com/iiemasinski/.

(Извор: Катедра за индустријско инжењерство)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.