Друштво бродограђевних инжењера и техничара – позив за предавање 3. јуна у 18.30, сала 211

Друштво бродограђевних инжењера и техничара (ДБИТ) са задовољством позива колегинице и колеге на предавање:

Предавач: др Игор Бачкалов, дипл. инж. бродоградње, Development Centre for Ship Technology and Transport Systems (DST) Duisburg.
Време и место:  понедељак 3. јун 2024, 18.30, у сали 211 Машинског факултета.
ДСТ (Development Centre for Ship Technology and Transport Systems) је истраживачки институт из Дуизбурга у Немачкој. ДСТ је институт специјализован за хидродинамику брода у плиткој води и бави се истраживањима везаним за речне и обалне бродове. Предавање представља избор истраживачких пројеката у којима учествује ДСТ, а који се баве тренутно најважнијим темама у овој области бродоградње: енергетском транзицијом, аутоматизацијом и прилагодљивошћу речних и обалних бродова климатским променама, новим прописима, новим условима на тржишту, итд.
Игор Бачкалов је инжењер бродоградње који у институту ДСТ ради као научник од марта 2022. Пре тога, Игор Бачкалов је провео 18 година као члан Катедре за бродоградњу Машинског факултета Универзитета у Београду, где је предавао неколико предмета везаних за стабилитет, динамику и сигурност брода.

Друштво бродограђевних инжењера и техничара (ДБИТ) основано је 1969. године и представља једино професионално и међународно признато друштво инжењера бродоградње у Србији. Друштво промовише унапређење бродограђевне струке кроз постављање високих стандарда у професионалном раду, техничкој експертизи, критичкој дискусији и етици. Друштво од оснивања воде професори Катедре за бродоградњу, у оквиру којег су организовали око 200 стручних предавања, презентација, разговора и округлих столова на широк спектар тема из области бродоградње. ДБИТ је и део алумни групе Машинског факултета Универзитета у Београду.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.