Бинарно балансирање – Испитивање стабилитета брода помоћу савремених рачунарских система

Друштво бродограђевних инжењера и техничара (ДБИТ) са задовољством позива колегинице и колеге на предавање:
„Бинарно балансирање: Испитивање стабилитета брода помоћу савремених рачунарских система”, предавач Никола Бундало, мас. инж. маш. смер бродоградња.

Предавање ће се оджати у понедељак 15.4.2024, у 18.30, у сали 211 Машинског факултета.

Предавање обухвата пресек бродоградње и рачунарских алата, истичући кључну улогу бродских рачунара за стабилитет и обезбеђивању сигурне и ефикасне пловидбе. Неке од тема које ће бити обрађене су: бродске књиге стабилитета и бродски рачунари, типови бродских рачунара, нова генерација стабилитета и директан прорачун стабилитета у оштећеном стању, садашњи проблеми и будућност рачунара овог типа.

Никола Бундало је дипломирани инжењер бродоградње. Завршио је смер за бродоградњу на Машинском факултету Универзитета у Београду. Као инжењер је запослен у српско-норвешкој компанији Coastdesign. Преко десет година се бави проблемима из сфере стабилитета брода, са акцентом на ошфор индустрију. Живи и ради у Новом Саду.

Друштво бродограђевних инжењера и техничара (ДБИТ) основано је 1969. године и представља једино професионално и међународно признато друштво инжењера бродоградње у Србији. Друштво промовише унапређење бродограђевне струке кроз постављање високих стандарда у професионалном раду, техничкој експертизи, критичкој дискусији и етици. Друштво од оснивања воде професори Катедре за бродоградњу, у оквиру којег су организовали око 200 стручних предавања, презентација, разговора и округлих столова на широк спектар тема из области бродоградње. ДБИТ је и део алумни групе Машинског факултета Универзитета у Београду.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.