Друмска стрела спремна да освоји стазе у Мосту и Хокенхајму

Фото: Формула Студент тим „Друмска стрела“

После стазе Рикардо Палети и значајних резултата осварених у статичким дисциплинама на престижном Формула Студент такмичењу у Италији, Друмску стрелу, тим студената Београдског универзитета, у августу очекују  трке на аутодрому Мост у Чешкој и стази Формуле 1 у Хокенхајму у Немачкој.

Такмичење у Италији, на којем је “Друмска стрела” наступила по пети пут одржано је током јула, само месец дана након што је тим представио своје шесто возило. У класи 1Ц (возила са мотором са унутрашњим сагоревањем) у статичким и динамичким дисциплинама такмичио се чак 51 студентски тим из целог света.

Током такмичења у статичким дисциплинама – Cost Report, Business Plan i Design Event, тим београдских студената је освојио 270 бодова од максмиланих 325, побрао похвале инжењера у аутомобилској индустрији и остварио најбоље резултате до сада. На жалост, планове тима да и у динамичким дисциплинама постигне једнако добре резултате нарушили су мањи технички проблеми, као и проблем са мотором током трке издржљивости. То је био једини разлог што је Друмска стрела у овом делу такмичења  заузела 20. место у укупном пласману.

Након повратка из Италије, тим је вредно радио на отклањању свих техничких проблема на возилу. Поручују да су спремни да освоје стазе у Чешкој и Немачкој. Од 1. до 5. августа, Друмска стрела ће по трећи пут наступити на чешком аутодрому Мост, где се очекује учешће 36 Формула Студент тимова. На стази Формуле 1 у Хокенхајму српски тим по први пут брани боје Србије, Београда И Београдског унивезитета. Такмичење у Немачкој је једно од најзахтевнијих Формула студент такмичења, а ове године окупиће 65 најбољих светских тимова у класи Ц, 35 електро тимова и 15 болида из нове driverless класе.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.