Студенти Катедре за шинска возила МФ у посети „Милановић Инжењерингу“

Стручна посета студената и наставника Машинског факултета у Београду Компанији „МИЛАНОВИЋ ИНЖЕЊЕРИНГ“ из Крагујевца, која је реализована у четвртак 18. маја 2017. године, потврдила је значај и неопходност овог вида практичне наставе током студија.Студенти мастер студија са Катедре за шинска возила и њихове колеге са друге године основних студија који су слушали предмет Железнички системи и треће године основних студија који слушају предмет Животни циклус шинских возила, имали су прилику да теоретска знања стечена на предавањима употпуне праксом.

Студенте је поздравио власник „МИЛАНОВИЋ ИНЖЕЊЕРИНГА“, господин Братислав Милановић и изразио велико задовољство почетком сарадње са Машинским факултетом у Београду.Он је студентима представио производни програм компаније и позвао их да своје своје стручне праксе, завршне и мастер радове реализују у овој Компанији, након чега ће неки од њих добити посао у овој фабрици.

У пратњи руководиоца сектора и пројект менаџера Ане Рачић, студенти су обишли производни погон и детаљније се упознали са процесом производње компонената шинских возила за водеће европске произвођаче SIEMENS, ALSTOM и BOMBARDIER и са производњом постројења за третман вода.

Стручна посета је договорена крајем марта на састанку у Крагујевцу, када су господин Братислав Милановић и доц. др Јован Танасковић на обострано задовољство направили оквирни договор о будућим видовима сарадње између Компаније „МИЛАНОВИЋ ИНЖЕЊЕРИНГ“ и Катедре за шинска возила Машинског факултета у Београду.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.