Машинијада 2017:  Тријумф студената МФ – Најбољи и у знању и у спроту

Машински факултет Универзитета у Београду је апсолутни победник управо завршене 57. Машинијаде, која је од  08. до 13. маја одржана у Будви. Студенти Машинског факултета су, у конкуренцији 12 факултета са простора бивше СФРЈ, бриљирали и у такмичењу у знању, али и у спортским надметањима. Победа и освојено прво место у обе категорије, донели су им титулу победника целокупног такмичења.

На овогодишњој “Машинијади” у Будви учествовало је више стотина студената машинских факултета из Словеније, РС, Федерације БиХ, Црне Горе, Србије…  Репрезентација београдског „Машинца“ ипак је била боља од колега са других факултета. У такмичењу у знању освојили су прво место у области термодинамике (Марија Орловић/Немања Јовановић), математике 1 (Урош Илић/Богдан Куљанин), математике 2 (Лука Миличић/ Ђорђе Рађеновић) и машинских елемената  ( Милена Радовановић/ Радован Ђуровић). Студенти МФ постигли су зпажене резултате и у другим научним дисциплинама. Друго место из механике (Филип Маринковић и Матија Василев), четврто место из механике флуида (Иван Симоновић и Душан Стојановић), и пето место из отпорности материјала (Аднан и Алдин Бегановић). Постигнути резултати  обезбедили су им прво место у овој категорији такмичења.

Када је реч о спортском такмичењу,  женска селекција “Машинца” освојила је прво место у шаху, футсалу, кошарци и рукомету, треће место у стоном тенису и четврто место у одбојци. Њихове колеге бриљирали су у футсалу , пошто су у финалу савладали екипу Зенице и после дуго времена освојили прво место. Мушка селкција МФ била је успешна и у осталим спортским такмичењима..  Укупни резултати остварени у спорту донели су им прво место у генералном пласману и у овој дисциплини.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.