Панел: Индустрија 4.0 – Нова индустријска политика Србије

Индустрија 4.0 – Најважнији елементи  и аспекти Нове индустријске политике Републике Србије, тема је панела који ће бити одржан у среду, 10. октобра, у комапнији “Металац” у Горњем Милановцу.

На скупу ће бити представљен Завршни документ Конференције – УСА-ЕУ-Јапан-Аустралија-Србија / Технолошки самит -Индустрија 4.0 и нова индустријализација Србије, која је одржана од 5. до 7. Јуна у Београду (позив).  Такође, биће изложена и дигитална агенда  „Металац групе“, а на тему Индустрије 4.0 у Србији говориће представници Владе РС и ресорних министарства, Привредне коморе Србје, Међународне организације, НГО.

Скуп организују компанија „Металац“ ГМ и Машински факултет у Београд, који је и лидер Покрета за индустрију 4.0 у привреди и образовању машинских инжењера.

Индустрија 4.0 је 2011. године деринисана као напредни модел аутоматизације индустрије, а данас представља опсти покрет за примену рацунара у сви привердним и другим активностима. Србија од 2016. године активно уцествује у овим процесима, о чему најбоље говори и и овај Панел.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.