Societe General банка позива студенте МФ да учествују у Fluo Generator пројекту

Машински факултет у Београду подржао је Fluo Generator – нови пројекат Societe General банке чији је циљ да се кроз партнерство са факултетима подстакне и подржи иновативност и предузетништво студената и на тај начин помогне даљи развој друштвено одговорног пословања (CSR) и бизнис идеја у Србији.

Fluo Generator факултетима отвара простор да се промовишу и позиционирају као високошколске установе које подстичу и иновације и предузетничких дух, проширују базу будућих талената, а студенти могу да израђују и развијају сопствене иновативне пројекте и што је најважније да се повежу са инвеститорима, речено је, између осталог на стастанку Управе МФ са представницма Societe General банке.

Ова идеја је наставак прошлогодишњег Generator пројекта који је окупио више од хиљаду предлога за иновативна и одржива решења у привреди, а 40 најинтересантнијих ушло је у трку за награду за најбољу иновацију у привреди. Сада желимо да дођемо до што већег броја оригиналних идеја и иновација отвореног типа, које су резултат студентских промишљања, а најбоље ћемо медијски промовисати и представити потенцијалним инвеститорима, рекао је Саша Радовић, регионални менаџер Societe General банке за рад са становништвом. Радовић је позвао студенте свих модула на МФ да што пре дефинишу своје иновативне идеје, оформе тимове и пријаве се за учешће у овом пројекту.

Пријава ће трајати од 8. до 15. марта на сајту www.generator.rs, а студенти могу аплицирати и једноставним објашњењем идеје, коју ће касније развијати и представити као бизнис план.

Веома је важно да схватимо да иновацијама живот чинимо смисленијим и сталним инвестирањем унапређујемо, поручио је декан МФ, проф. др Радивоје Митровић. Зато треба, додао је он, стално подстицати креативност, пре свега, код студената, будућих машинских инжењера, који ће током професионалне каријере морати да буду спремни да решавају сваки инжењерски изазов који доноси ново време, а не да чекају да га неко други реши. У том смислу овај пројекат свакако је подстицај генерисања креативности и у складу је са активностима Машинског факултета на унапређењу квалитета наставе, научноистраживачког рада, сарадње са привредом и међународне научне сарадње, закључио је Декан МФ.

Током састанка било је речи и о евентуалној подршци Societe Generale банке тиму “Друмска стрела” који већ 7 година веома успешно учествује у светски познатом такмичењу Формула Студент, а који је постао бренд не само МФ и Универзитета у Београд, него и целе Србије. Учесници састанка су се сагласили да би финансијска донација банке била само једнократна помоћ пројекту и да би било много сврисходније када би се кроз стипендирање студената обезбедило стално финансирање. С тим у вези, изнет је и предлог да Societe Generale банка у наредном периоду својим утицајем међу клијентима из привреде привуче потенцијалне инвеститоре пројекта “Друмска стрела”. То смо већ радили и отворени смо за ту причу, рекао је генерални менаџер Societe Generale банке за сарадњу са становништвом Саша Радовић.

Поред господина Саше Радовића и Декана МФ, састанку су присуствовали и продекан за наставу МФ проф. др Љубодраг Тановић, продекан за научноистраживачки рад МФ, проф. др Драгослава Стојиљковић, ментор тима “Друмска стрела”, проф. др Марко Милош, менаџери експозитура Социете Генерал банке Крунска и Ташмајдан, госпође Маја Петровић и Оливера Јанковић, вођа тима “Друмска стрела” Миљана Стојановић, студент продекан МФ Милош Ђоковић и представник Студентског парламента МФ Љубомир Симеуновић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.