Студенти термотехнике у посети компанији Даикин

Студенти мастер студија на Модулу за термотехнику Машинског факултета у Београду недавно су посетили тренинг центар компаније Даикин Србија, која послује у оквиру глобалне компаније „Daikin Industries Ltd“, водећег произвођача уређаја за климатизацију, грејање и хлађење.

Младим академцима добродошлицу су пожелели су Александар Момчиловић, генерални директор продаје и сервиса у Даикин Србија, као и Стефан Лобор, маркетинг менаџер, Никола Севић, инжењер продаје и пројектни инжењер Славко Хајл.

Након уводног представљања компаније и њеног портфолија, студенти су имали прилику да се упознају са производима и Даикин технологијом топлотних пумпи и VRV система, који су изложени у оквиру тренинг центра. За будуће инжењере посебно је био интересантан практични део посете током којег су могли да се упознају са реалним изгледом појединих компоненти, као и конструкцијским решењима карактеристичним за одређени тип топлотне пумпе, односно VRV система.

Љубазношћу сервисера у Даикину, сваки део система је расклопљен на лицу места, што је студентима омогућило бољи увид у конструкцију самих система. Такође, могли су да се увере и у готово бешуман рад спољних јединица моноблокова, по чему је Даикин препознатљив.

У оквиру посете за студенте је организован и мали квиз знања на тему приказане презентације, а најбољи и најбржи су добили и пригодне награде. Тим колега из Даикина је након формалног дела организовао и пријатно неформално дружење у домаћинској атмосфери.

Компанија Даикин, која ове године обележава 100 година пословања, пионир је у пројектовању врхунске технологије климатизације још од самог настанка ове индустрије. Током година стекли су огромно искуство у кључним технологијама за контролу климатизације, као што су топлотне пумпе, инвертери и расхладни флуиди. Заправо, једини су произвођач који је самостално усавршио све ове технологије. Те исте технологије сада налазе много ширу примену у виду индустријских решења која су енергетски ефикаснија и емитују мање штетних гасова. Компанија Даикин је предводник овог тренда шире примене и интеграције, што се огледа и у четири стуба њиховог пословања: грејање, климатизација, наменски системи и хлађење.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.