Позив за укључивање у консултације у оквиру инцијативе Stokholom 50+

Позивамо Вас да се директно укључите у процес националних консултација у оквиру инцијативе Stokholm+50, путем онлајн платформе SparkBlue до 20 маја. Имате прилику да предложите идеје и коментаре који могу бити део националног извештаја за Србију на међународном састанку „Stokholm+50: здрава планета за просперитет свих – наша одговорност, наша прилика“,  који ће се одржати 2. и 3. јуна у главном граду Шведске.

Република Србија је једна од 59 земаља која организује националне консултације, које ће обухватити различите субјекте и интересне групе са циљем да се припреми национални извештај за наступајући састанак у Стокхолму.

Консултације, омогућују да се заинтересовани активно укључе и истакну питања и проблеме из области заштите животне средине, која су важна у националном контексту. Закључци, идеје и сугестије изнете током консултација биће интегрисани у Национални извештај који ће бити припремљен уз помоћ УНДП-а и Министарства животне средине Републике Србије и који ће бити званично достављен домаћинима састанка у Стокхолму.

Консултације су груписане у три тематска дијалога, сваком од дијалога можете приступити кликом на линкове испод:
Дијалог 1: Промишљања о ургентности деловања ка оздрављењу планете и остварењу општег просперитета
Дијалог 2: Постизање одрживог и инклузивног опоравка од пандемије COVID-19
Дијалог 3: Убрзање имплементације еколошке димензије одрживог развоја у контексту Деценије за деловање.

Платформи Spark Blue можете приступути кликом ОВДЕ, а упутство за пријављивање на платформу можете пронаћи у прилогу.

Прилог: Водич

Bookmark the permalink.

Comments are closed.