Упис у прву годину акредитованих Основних академских студија шк. 2020/2021. год.

За сваку младу особу важно је да студира оно што воли, али и оно што ће у будућности донети сигурност на професионалном и на личном плану.

Последњих година потражња привреде за машинским инжењерима је у сталном порасту. У питању је перспективна професија са високом стопом запошљавања, а ширина области које машинство обухвата омогућава рад у разним областима индустрије,  услужном и ИТ сектору.

Машински факултет у Београду и ове године будућим студентима основних академских студија нуди два атрактивна студијска програма: нов студијски програм – Информационе технологије у машинству и традиционални студијски програм – Машинско инжењерство.

Осим два студијска програма, Машински факултет нуди и велики број буџетских места. На студијском програму Информационе технологије у машинству, биће уписано 60 кандидата – 20 на буџету и 40 самофинасирајућих. Знатно већи број студената биће уписан на студијском програму  Машинско инжењерство, где је предвиђено укупно 620 места – 520 буџетских и 100 самофинансирајућих.

У жељи да олакша и убрза процес пријављивања за полагање пријемног испита Машински факултет је увео ЕЛЕКТРОНСКУ ПРЕДПРИЈАВУ, која је ОБАВЕЗНА за све кандидате. Електронска предпријава траје од 17. до 25. јуна приступом на адресу: https://www.mas.bg.ac.rs/upis/start, где су наведена сва потребна упутства.

И поред попуњене електронске предпријаве, кандидати ће морати да дођу на факултет и  да лично предају документацију предивђену конкурсом.  Пријављивање и предаја докумената за оба студијска програма биће организована 24, 25, 26. и 27. јуна 2020. године од 9:00 до 16:00 часова.

Будуће бруцоше који намеравају да упишу један од понуђених студијских програма очекује и ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ.  Кандидати који конкуришу на студијски програм Информационе технологије у машинству  пријемни полажу 1. јула 2020., а они који се определе за студијски програм Машинско инжењерство, полажу дан касније – 2. јула 2020. године. Примери тестова са ранијих пријемних испита на http://testovi.mas.bg.ac.rs/.

После објављивања коначне ранг листе, будући бруцоши се уписују на жељени студијски програм – 6. и 7. јула на студијски програм Информационе технологије у машинству, а 8, 9. и 10. јула на студијски програм Машинско инжењерство.   

Детаљније информације: https://www.mas.bg.ac.rs/upis/start.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.