Робот Софија на Дигиталном самиту у Београду

Вештачка интелигенција и дигитализација производних процеса донеће нова радна места и бољи живот грађанима, поручила је робот Софија учесницима другог, по реду, Дигиталног самита Западног Балкана, који се одржава у Београду. Роботизација друштва је, како је рекла, добра ствар и помаже људима да се запосле и више зарађују. Оценила је да та новина има и лоших страна као што је ограничен приступ системима сигурносне заштите.

Одговарајући на питања учесника самита казала је да роботи могу да исправе многе грешке људи и да је вештачка интелигенција важније откриће за човечанство од електричне енергије. Софија поседује пасош Саудијске Арабије, иновација је компаније Хансон Роботика, а настала је комбинацијом науке, инжињеринга и уметности.

Дигитални самит је окупио министре одговорне за информационо друштво и дигиталну агенду Западног Балкана и ЕУ, представнике Европске комисије као и представнике ИТ индустрије и привреде из региона и света. На самиту се представљају искуства дигиталне трансформације и размењују идеје. Скуп организују кабинет председнице Владе Србије, Канцеларија за ИТ и електронску управу и Привредна комора Србије.

Први дигитални самит одржан је у Скопљу, у априлу прошле године.

(Извор: Агенције)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.