Конкурс за француско-српски програм научне сарадње „Павле Савић“ 2020/2021.

Истраживачи који раде у Француској или у Србији, а који су заинтересовани да развију сарадњу између својих научних тимова, имају прилику да конкуришу  за заједнички пројекат у оквиру програма »Павле Савић”, партнерства Hubert Curien.

Циљ овог двогодишњег програма је да у обе земље развије научну и техничку сарадњу на високом нивоу са посебним нагласком на успостављање нових партнерстава као и укључивање младих истраживача у пројекте.

Носилац овог програма у Србији је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, док га у Француској спроводе Министарство за Европу и спољне послове и Министарство високог образовања, истраживања и иновација, у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Све научне области, рачунајући и хуманистичке и друштвене науке обухваћене су овим овим програмом. Финансирање се искључиво односи на покривање трошкова везаних за мобилност истраживача ангажованих на заједничком пројекту.

Више од 130 истраживачких пројеката добило је подршку и користило ову финансијску помоћ од 2003. године. Програм од свог почетка игра важну улогу у развијању научних партенрстава на вишем нивоу, нарочито у оквиру пројеката које финансира Европска унија. Исто тако, омогућава едукацију мадих стручњака и објављивање заједничких публикација.

Крајњи рок за подношење кандидатура: 3. јун 2019.

Објављивање резултата: децембар 2019.

Почетак пројеката: јануар 2020.

Крај пројеката: децембар 2021.

Контакт у Француском институту: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Апликација за конкурисање доступна на сајтовима:

За екипе из Француске: https://www.campusfrance.org/fr/savic

За екипе из Србије: http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/bilateralna-saradnja-sa-francuskom/

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.