Вредна донација опреме Катедри за термотехнику

Maшински факултет Универзитета у Београду добио је вредну донацију. Будуће генерације студената Tермотехнике моћи ће да уче и да се обучавају на новој расхладној инсталацији.

На иницијативу фирме „Соко инжињеринг“, спроведена је донација каскадног расхладног агрегата, као и расхладне коморе. Ова нова опрема је смештена у просторијама Лабораторије за термотехнику.

Важан партнер при реализацији овог пројекта била је и фирма „Данфос Србија“, сектор хлађење, која је помогла Факултет донацијом најсавременијих компоненти расхладних уређаја и на тај начин омогућила Катедри за термотехнику да иде у корак са светским трендовима у расхладној техници.

Успешна сарадња „Сокола“, „Данфоса“ и Машинског факултета у Београду потврђена је пуштањем у рад инсталације, почетком октобра ове године. У наредном периоду се и даље надамо оваквој изванредној сарадњи која може да буде прави пример!

(Извор: Катедра за термотехнику)

Повезане вести:

http://www.danfoss.rs/newsstories/rc/ma%C5%A1inski-fakultet-u-beogradu–pu%C5%A1ten-prvi-co%E2%82%82-kaskadni-sistem-za-hla%C4%91enje/?ref=17179939795#/

https://vesti.mas.bg.ac.rs/?p=9786

Bookmark the permalink.

Comments are closed.