Честитке поводом јубилеја Машинског факултета

Свечаној академији поводом 70-годишњице Машинског факултета Униерзитета у Београду, присуствовао је велики број улгедних домаћих и иностраних званица, а они који нису могли лично да дођу упутили су срдачне честитке декану, професорима и студентима Машинског факултета. Међу бројним честиткама издвајају се честитке Техничког универзитета у Софији и колега са Машинског факултета у оквиру тог Универзитета.

У име Ректората и академске заједнице Техничког универзитета у Софији, Машинском факултету Универзитета у Београду, честитку је упутио, ректор, проф. др Георги Михов.

„Задовољство нам је да поделимо свечане тренутке вашег празника. Одговарајући на изазове времена уз квалитетно образовње и вишедецнсијску традицију, Машински факултет у Београду је међу најистакнутијим високошколским установама у Србији. Од срца Вам желимо пуно здравља, енергије, добре воље и нових идеја за достојно место Србије на мапи европских народа. Са креативношћу и интелектом, посвећеношћу и љубављу, усмеравајући се на нова научна достигнућа, преносећи новим генерацијама пламен знања“, навео је, између осталог, проф. Михов.

Искрене честитке Машинском факултету упутила је и проф. др Милка Вичева, декан Машинског факултета Техничког универзитета у Софији.

„Драге колеге, данас, на дан прославе ваше 70. годишњице, потврђујете да сте високим стандардима које сте постигли, превазишли све потешкоће и желимо вам даљи успех у науци и образовању. Усхићени смо што можемо да видимо успешан развој Машинског факултета у Београду и  високо ценимо сарадњу између наше две установе. Уверени смо да ће се наша сарадња развијати у будућности. То ће свакако допринети даљем обогађивању научних и културних веза између Републике Србије и Републике Бугарске“, истакла је проф. Вичев.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.