Нови циклус стипендија и стручна посета – SIEMENS MOBILITY Крагујевац

Студенти прве године мастер академских студија са Катедри за аутоматско управљање, дизајн у машинству, заваривања и заварених конструкција, моторних возила, процесне технике, термотехнике, механизације и Катедре за шинска возила Машинског факултета у Београду, 15. октобра 2024. године имали су прилику да присуствују презентацији програма стипендирања и запослења компаније SIEMENS MOBILITY из Крагујевца.

Представнике компаније SIEMENS MOBILITY и студенте, испред Машиснког факулета, поздравила је продекан за наставу проф. др Живана Јаковљевић. Проф. Јаковљевић захвалила се гостима на досадашњој веома успешној сарадњи и изразила је велико задовољство због великог броја присутних студената и интересовања. Нагласила је да је ова сарадња веома значајна за факултет и да су посете овог типа сигуран знак наставка и унапређења сарадње. Захвалила се и на претходним улагањима компаније у реновирање учионице и опремања компјутерском опремом.

Затим су представници компаније SIEMENS MOBILITY презентовали активности инжењерског центра и производних погона. Нагласак је стављен на потребе компаније за свим профилима образовања на машинском факултету, с обзиром на комплексност индустрије шинских возила.

Студентима је детаљно објашњен програм стипендирања, рада са ментором, стручних пракси у периоду стипендирања и запослења по одбрани мастер рада.

Рок за пријаву на конкурс за доделу стипендија компаније SIEMENS MOBILITY је 30.10.2024. године, а више информација можете да погледате ОВДЕ.

Сви заинтересовани студенти за стипендије, позвани су од стране представника комапније да се пријаве за СТРУЧНУ ПОСЕТУ, најкасније до петка 18.10.2024. године до 15.00 часова, како би се детаљније упознали са радом инжењерског центра и производних погона фабрике.

СТРУЧНА ПОСЕТА ће бити реализована у петак 25.10.2024. године у организацији SIEMENS MOBILITY (превоз од факултета до фабрике и назад аутобусом, обилазак инжењерског центра и фабрике и ручак)

Пријаве за стручну посету врше се слањем података о студенту (име, презиме, година студија, катедра, мејл и број телефона) на nevena.tepavcevic@siemens.com  или jtanaskovic@mas.bg.ac.rs За све додатне информације, студенти се могу обратити проф. др Јовану Танасковићу (кабинет 410), координатору сарадње Машинског факултета и фабрике SIEMENS MOBILITY.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.