Студентске праксе у Институту за физику – Позив студентима

Институт за физику у Београду, институција од националног значаја за Републику Србију, позива студенте са свих универзитета у региону да своју праксу у академској 2024/2025. обаве на Институту. Кроз сарадњу са партнерима широм академске заједнице, Институт ове године покреће нови, обимнији и доступнији програм рада са студентима заинтересованим за физику и сродне науке.

Током праксе на Институту, студенти имају прилику да сарађују са професионалним истраживачима, као и да на врхунској опреми раде своје прве истраживачке пројекте.

Како би програм учинио доступнијим и једноставнијим, Институт за физику је припремио  каталог студентских пракси за академску 2024/2025. годину које се могу обавити на том Институту. Електронско издање овог каталога можете пронаћи ОВДЕ.

Предложене праксе су првенствено намењене студентима, али и напредним средњошколцима специјално мотивисаним за истраживачки рад у лабораторијама и центрима изврсности Института за физику. Каталог садржи сажете описе појединачних истраживачких тема и пројеката, тока праксе, услова за похађање, као и кратке биографије ментора који су истраживачи Института.

Предложене теме истраживања већином су везане за ширу област физике и њој придружених технологија. Поред овога, Институт из године у годину све већи нагласак ставља на истраживања  на додиру физике са другим наукама и креативним дисциплинама, као и на комуникацију и промоцију науке и њеног ефекта на друштво широј јавности.

Пријаве студената су могуће током целе академске године. Студенти се могу обратити директно менторима (њихови контакти су дати у публикацији), а за сва питања, недоумице и помоћ могу да се обрате и путем мејла:ipbstudentskeprakse@ipb.ac.rs.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.