Посета делегације Универзитета за науку и технологију Хуаџонг из Кине

Машински факултет у Београду посетила је петочлана делегација са Универзитета за науку и технологију Хуаџонг из Вухана (ХУСТ) у НР Кини. Хуаџонг Универзитет је рангиран у 10 најбољих универзитета у Кини, од укупно 2400 кинеских универзитета и заузима 91. место на Шангајској листи.

Делегацију универзитета су чинили Yan Wei, декан Факултета за интернационално образовање, Zhao Xiaofeng, продекан Факултета за интернационално образовање, Wu Dongrui, редовни професор Факултета за вештачку интелигенцију и аутоматизацију, Ouyang Hongbing, редовни професор са Економског факултета и Yu Wenyong, ванредни професор са Машинског Факултета.

Госте из Кине дочекале су проф. др. Маја Тодоровић, продекан за међународну сарадњу и проф. др Живана Јаковљевић, продекан за организацију и акредитацију. На скупу, који је одржан у четвртак, 23. маја, у свечаној сали факултета, представљен је Универзитет Хуаџонг, програми на Машинском факултету, као и програми за студенте и младе истраживаче намењени студентима из целог света.

Машински факултет Универзитета Хуаџонг покрива 11 области машинског инжењерства, организован је кроз 7 различитих департмана и смештен у 3 кампуса богатих зеленилом и природним окружењем реке и језера. На пољу међународних студија, факултет нуди 66 предмета на енглеском језику, на 3 студијска програма основних академских студија и 2 студијска програма мастер академских студија. За студенте из целог света постоји понуда стипендија, како за студије на студијским програмима основних и мастер академских студија, тако и за програме истраживања у трајању од 6 до 12 месеци, за студенте докторских студија и младе истраживаче. Поред наведених програма, за студенте су у понуди и летње школе, које се организују сваког лета, а у директној су вези са текућим пројектима који се реализују на универзитету.

Након представљања, присутни професори и студенти Машинског факултета у Београду су имали прилику да постављају питања и разговарају са гостима. У срдачној атмосфери, размењени су контакти и материјали са информацијима са оба Машинска факултета.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.