Вече фудбала на “Машинцу” – Црвена звезда

Машински факултет у Београду угостио је у уторак увече представнике управе и играче ФК “Црвена Звезда”. Амфитеатар факултета био је премали, не само за оне који воле “Звезду”, него и за све љубитеље “најважније споредне ствари на свету”.

Машински факултет је трећа по реду високошколска установа коју су представници црвено-белих посетили у оквиру акције ,,Нераскидива веза – Звезда и студенти“. На самом почетку трибине, декану Машинског факултета проф. др Радивоју Митровићу председник клуба Светозар Мијаиловић уручио је поклон – урамљену слику највреднијих пехара “Црвене звезде”.

[su_pullquote align=“right“]Светозар Мијаиловић: Фудбал у Србији има будућност[/su_pullquote]

Поздрављајући присутне, професор Митровић је честитао представницима клуба јубилеј – 25 година од освања титуле првака света, када се Црвена звезда уписала у листу од 11 клубова у свету који су дошли на светски трон. “Таква традиција обавезује, не само садашњи тим “Црвене звезде”, него и све грађане Србије да својом енергијом помогну да домаћи спорт досегне те славне данее, рекао је професор Митровић. Подсетивши да у корену Спортског друштва “Црвена Звезда” стоји чврста веза спорта и академизма, декан Машинског факултета је нагласио неопходност неговања те традиције и у будућности.

Циљ акције “Нераскидива веза – Звезда и студенти” је мењање слике која постоји о данашњем фудбалу, рекао је председник клуба Светозар Мијаиловић, нагласивши да овај спорт, с обзиром на масовност, а пре свега на економске ефекте које доноси, може да има велики значај за друштво. Зато је циљ да прекинемо негативну причу о фудбалу, јер фудбал није ништа мање оптерећен проблемима и негативним трендовима од других сегмената друштва, закључио је Мијаиловић.

На бројна студентска питања, у изузетно расположеној атмосфери, одговарали су поред председника клуба и шеф стручног штаба Миодраг Божовић, али и играчи Марко Грујић и Дамир Кахриман. Присутне је занимало све у вези Звезде – од тога да ли ће бити појачања у клубу, каква је атмосфера међу играчима у свлачионици, до питања колико су навијачи покретачка снага клуба.

На крају трибине, студенти који су то желели могли су да се учлане у клуб, а за узврат као поклон су добили карте за Звездине утакмице до краја сезоне.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.