“Микроелектроника” – рецепт за успех

У Србији може успешно да се послује, али је потребно уложити велики труд, поручио је директор Компаније “Миркоелектроника” Небојша Матић студентима Машинског факултета у Београду где је, на позив студентске организације Е3-Енергија-Едукација-Ентузијазам, одржао веома мотивационо предавање.

Представљајући Компанију и велике пословне успехе, за које тврди да су скромни у односу на могућности и будуће планове, господин Матић је рекао да је цео посао започео са врло мало предзнања у области мироконтролера. То ме није спречило да развијем бизнис. Учио сам и радио свакодневно и више од 12 сати. Са таквим радним временом свако може да постане стручњак у било којој области, и да оствари напредак, истакао је он. На то указује и податак да Компанија “Микроелектроника”, на чијем је челу, данас броји 90 запослених.

Господин Матић не дели мишљење дела стручне јавности да су систем и намети у Србији главна кочница за отварање фирми и успешно пословање. Такве тврдње су мит и представљају погубно мишљење, рекао је он и као контрааргумент навео искуство своје компаније у којој су сви закони и друге обавезе испоштоване.  Он је такође изнео мишљење да криза у земљи није реално стање и да свако ко уложи труд може да послује успешно. Профит и зарада у Србији су на сваком кораку, само је потребно да се млади људи више анимирају и труде у предузетништву, рекао је Небојша Матић. Он је позвао студенте на размишљање и акцију, и најавио могућност посете компанији “Миркоелектроника”.

Декан Машинског факулета, проф. др Радивоје Митровић се захвалио предавачу на издвојеном времену да студентима пренесе позитивна пословна искуства. Пословање Компаније “Микроелектроника” је одличан пример који може да мотивше студенте да већ током студија, а и после дипломирања, искористе потенцијале које им пружа Машински факултет. То подразумева не само успостављање активне комуникације и редовних консултација са професорима, него и коришћење модернизованих лабораторија у које су уложена нова средства и опрема, као и остваривање идеја које може да помогне пословни инкубатор.

Похваливши иницијативу организације Е3 да се на Факултету разговара о моделима успешног пословања у Србији, професор Митровић је позвао студенте на активну сарадњу са Деканатом на побољшању квалитета наставе, развоју нових заједничких идеја и повећању мобилности студената.

Изузетно посећеном предавању, осим декана Машинског факултета, присуствовао је и продекан за сарадњу са привредом, проф. др Бранко Васић, као и велики број студената.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.