Награђени најуспешнији студенти у шк. 2021/2022. години

Поводом обележавања Дана Машинског факултета у Београду приређен је свечани пријем за најбоље студенте у школској 2021/2022. години. За постигнуте резултате на основним и мастер студијама и просечну оцену изнад 9.50, похвале и пригодне награде добило је 98 студената.

„Ово је можда једна од најлепших Свечаних седница Савета Машинског факултета којима ових дана обележавамо наш празник, јер је посвећена младим људима, студентима без којих Факулет не би ни постојао“, поручио је у поздравном говору, проф. др Александар Ћоћић, заменик председника Савета Машинског факултета. Он је честитао младим академцима на резултатима које су постигли током претходне школске године, уз жељу да буду успешни у наставку студија, а затим и током професионалне каријере.

Честитке студентима упутио је и декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић. „Ви сте оно најбоље што има Машински факултет и суштина нашег рада. Факултети не постоје и немају смисла без рада са студентима. То се не односи само на наставни процес, него и на све друге сегменте пословања, посебно када је реч о научно-истраживачком раду и сарадњи с привредом, који представљају надоградњу рада са студентима“, истакао је проф. Поповић.

С друге стране, наставио је, добра оклност је да има посла за машинске инжењере и да се студенти Машинског факултета запошљавају и пре дипломирања. „Последњих неколико година, мало је оних који се обрате с молбом за помоћ приликом запошљавања. То је јако добро и на најбољи начин говори о томе да сте изабрали прави факултет“, рекао је декан Машинског факултета и студентима пожелео много успеха на личном и професионалном плану.

„Веома је лепо бити у сали с најбољима. Студенти основних студија, који ће сасвим извесно наставити школовање и на мастер студијама, на прагу су да уђу у елитну групу од око 25000 машинских инжењера које је изнедрио Машински факултет, а њихове сарије колеге, који су при крају или су већ завршили мастер студије, управо улазе у тај елитни круг. Оног  дана када се уписали Машински факултет, обукли сте дрес с препознатљивим грбом и ја вам желим да га поносно носите до краја ваше професионалне каријере“, рекао је продекан за наставу, проф. др Марко Милош, који је затим уручио признања студентима.

Свечаној седници Савета посвећеној најбољим студентима, присуствовали су и председник Савета, проф. др Драган Милковић, продекан за научно-истраживачку делатност, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за међународну сарадњу и докторске студије, проф. др Маја Тодоровић, продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић, продекан за организацију и акредитацију, проф. др Живана Јаковљевић, директор Иновационог центра Машинског факултета, проф. др Ненад Зрнић, секретар Факултета Весна Симић, шеф Службе за студентска питања, др Драгољуб Бекрић и председник Студентског парламента Машинског факултета Алекса Остојић.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.