Дан испуњен емоцијама: Испраћај колега у пензију и признања за сталност у раду 

Програм обележавања Дана Машинског факултета настављен је Свечаном седницом Савета Факултета у оквиру које је приређен свечани испраћај у пензију угледних професора, стручних сарадника и службеника. Запосленима који ове године прослављају 30, 20 и 10 година рада, уручене су повеље за сталност у раду и пригодни поклони.

„Част ми је и задовољство што могу да водим ову седницу која је за мене лично посебно емотивна, јер је посвећена нашем колективу и запосленима који су својим радом и личним залагањем исказали пре свега приврженост Машинском факултету“, поручио је у поздравном говору, проф. др Драган Милковић, председник Савета Машинског факултета.

Ова седница Савета била је по много чему специфична, јер су у заслужену пензију испраћени двојица професора који су током своје богате академске каријере, обављали и дужност декана и увели многе новине у наставни процес и друге сегменте пословања Машинског факултета. У веома надахнутим и емотивним говорима, најближи сарадници проф. др Радивоја Митровића (Катедра за опште машинске конструкције) и проф. др Милоша Недељковића (Катедра за хидрауличне машине и енергетске системе) посебно су истакли њихов акдемски рад, али и њихову визију развоја Факулета. У свечарској атмосфери колеге су у пензију испратиле и проф. др Душана Петровића (Катедра за индустријско инжењерство). 

Уз професоре, име Машинског факултета  деценијама уназад градили су и други запослени у настави и стручним службама. Међу њима су Милица Девић, руководилац Сектора за рачуноводство и финансије, Будимир Борисављевић, стручно‐технички сарадник у Лабораторији за моторе, Наталија Ђерковић, запослена у Служби за одржавање објеката и Зорица Грујић, помоћни радник у Библиотеци Машинског факултета.

„Ово је сигурно најсвечанија седница Савета Машинског факултета до сада, али као што сам више пута рекао, ништа не почиње, нити се завршава са нама. Сви смо ми једна фаза у развоју куће у којој радимо. Живот нас је стављао у различите ситуције, али сам уверен да је свако од нас радио најбоље како је умео и дао највише од себе колико је могао“, истакао је декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић.

Данас, наставио је, у пензију испраћамо двојицу професора који су током свог деканског мандата оставили изузетан траг у раду наше куће. „Бити декан Машинског факултета је велика част, али и велика одговорност. Најтеже је бити једнак према свима, јер сваки човек је субјективан у начину размишљања и доношењу одлука. Зато морамо да разумемо да се одлуке руководства факултета доносе, пре свега, у интересу већине и да је просто немогуће задовољити све појединачне интересе. Имајући то у виду, апсолутно сам убеђен да су проф. Митровић и проф. Недељковић нашли праву меру када је реч о одлукама које се тичу будућности наше куће“, нагласио је декан Машинског факултета.

Он је указао и на важност доделе повеља за сталност у раду јер, како је навео, оне показују приврженост и решеност сваког појединца, без обзира које послове обавља, да на свој начин допринесе бољитку свих запослених и самом факулету.

Повеље за сталност у раду додељују се запосленима од 1973. године. Ове године за 30 година непрекидног рада награђени су: проф. др Добрила Шкатарић, проф. др Александар Бенгин, проф. др Иван Аранђеловић, проф. др Угљеша Бугарић, др Зорица Вељковић, ванредни професор, др Зоран Стаменић, ванредни професор и др  Драгољуб Бекрић, шеф Студентске службе.

Добитници признања за 20 година рада су: проф. др Александар Симоновић, проф. др Ђорђе Чантрак, проф. др Небојша Манић, др Иван Божић, ванредни професор, Владимир Миковић, руководилац ЦИТ-а, Марина Љубеновић, Служба за одржавање, Зорица Васић, Служба за одржавање, Владан Симиџић, стручнoтехнички сарадник и Радован Бура, стручнотехнички сарадник.

За 10 година рада награђени су: доц. др Радослав Радуловић, доц. др Петар Мандић, доц. др Ненад Коларевић, доц. др Срђан Милић, доц. др Никола Карличић, др Јела Буразер, научни сарадник, др Александра Драгичевић, научни сарадник, као и Василија Кокановић, Лепосава Петровић и Душица Радивојевић, запослене у Слубжи за одржавање.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.