Разговори Машинског факултета и компаније BMW Group AG о сарадњи у области образовања

Господин Азад Наваз, менаџер за обуку и квалификације у постпродаји BMW Group AG за Источну Европу и Африку, посетио је у петак, 21. октобра, Машински факултет у Београду, где је с руководством разговарао о могућим видовима и даљем унапређењу сарадње те компаније с нашим факултетом.

Господина Наваза примио је декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, а у разговору су учествовали продекан за наставу, проф. др Марко Милош и проф. др Иван Благојевић са Катедре за моторна возила, као и госпођа Александра Ђурђевић, генерални директор Делта Ауто Групе са сарадницима, Михаилом Степановићем и Небојшом Здравковићем, представницима компаније Делта Моторс, која је ексклузивни увозник, дистрибутер и сервисер возила BMW за Србију и Црну Гору.

Саговорници су оценили да потенцијали за унапређење сарадње постоје, посебно у домену наставе и образовања будућих инжењера и стручњака за моторе и моторна возила. Као могуће видове сарадње у овом сегменту, проф. Поповић је навео обезбеђивање експоната-учила и едукативних материјала за потребе наставе на Катедри за моторе и Катедри за моторна возила, стручна предавања која би студентима држали инжењери BMW, као и стручне посете и екскурзије самој компанији. На састанку је договорено да ће у наредном периоду бити размотрени и други видови будуће сарадње.

Машински факултет већ има успешну сарадњу са BMW групом.  Факултету је у октобру 2015. године дониран BMW агрегат N55 EURO6, а у марту 2017. године, Машински факултет је добио и моторно возило BMW Серије 6, модел 650i кабриолет, којe као наставнo средствo служи за потребе тестирања и обуке студената.

После разговора, гости Машинског факултета имали су прилику да обиђу Лабораторију ЦИАХ и Лабораторију за моторна возила.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.