Катедра за шинска возила добитник плакете Међународне конференције RAILCON 22

Поводом јубиларне, 20. Међународне конференције о железници – Railcon 22, која је средином октобра одржана у организацији Машинског факултета у Нишу, Катедри за шинска возила Машинског факултета у Београду додељена је плакета за изузетан дугогодишњи допринос у раду овог научно-стручног скупа. Признање је уручено шефу Катедре, проф. др Војкану Лучанину, учеснику конференције  од самог оснивања.

Конференција „Railcon“ је највећи научно-стручни скуп о железници у  југоисточној Европи и окупља водеће истраживаче и стручњаке у овој области, као и представнике железничког сектора и привреде из земље и иностранства. Као и ранијих година, конференција је имала за циљ размену знања и искустава у овој области, а основне теме скупа обухватиле су  шинска возила, саобраћај, инфраструктуру, одржавање, економију, стратегију, политику шинског саобраћаја и друге садржаје везане за железницу и њен развој.

На овогодишњем, јубиларном „Railcon-u“ представљено је укупно 60 радова, међу којима је и 10 радова чланова Катедре за шинска возила Машинског факултета у Београду.

„Конференција је била сјајна прилика за представљање резултата истраживачког рада и анализу досадашњег напретка у развоју знања и техничких достигнућа, како би се јасно дефинисали правци даљег развоја железнице у региону“, оценио је сумирајући утиске, др Војкан Лучанин, редовни професор на Катедри за шинска возила.

Oвај научно-стручни скуп имао је посебну важност за студенте који похађају мастер академске студије на Модулу за шинска возила, јер су имали прилику да пред учесницима из 16 земаља презентују своје мастер радове.

Међу њима је и студенткиња Драгана Панић, која је учешће на конференцији оценила као веома лепо и корисно искуство, не само за њу, него и за све њене колеге. „Захвална сам професорима што су ми омогућили да учествујем у раду једног оваквог скупа и да заједно са другим колегама допринесем раду конференције. Први пут сам учествовала у размени мишљења и дискусијама са стручњацима из области железница, што ми је омогућило да стекнем нова знања из области железница, али и да склопим нова познанства и пријатељства“, истакала је Драгана Панић.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.