MHCL 2022 – Међународна конференција о транспортном инжењерству од 21. до 23. септембра  

Машински факултет је домаћин 24. Међународне конференције „Транспортно инжењерство, конструкције и логистика“  –  MHCL 2022 (International Conference on Material Handling, Constructions and Logistics) koja će biti održana od 21. do 23. septembra u Beogradu.

Конференција ће бити свечано отворена у среду, 21. септембра, у 14 часова у Свечаној сали (211/II) факултета.

Организатори овогодишњег MHCL су Машински факултет у Београду и Технички универзитет у Бечу, а централна тема скупа је унутрашњи транспорт, логистика, грађевинска и рударска механизација и конструкције.

Основни циљ Конференције је унапређење сарадње међу сродним научно-истраживачким институцијама, као и појединачних истраживача у области, кроз размену знања и искустава, али и кроз заједничко учешће на различитим међународним или блиатералним пројектима.

MHCL, као јединствени европски научни и стручни догађај у области транспортног инжењерства окупиће више од 50 еминентних стручњака из 12 земаља, који ће се посебно осврнути на даљи развој и нове аспекте пројектовања и конструисања сложених транспортних и логистичких система, грађевинске и рударске механизације, где се све више примењује напредна технологија и захтева мултидисциплинарних приступ.

Радни део скупа отвориће рад „APPLICATIONS AND USE OF ROPES IN THE CONVEYING TECHNOLOGY“, проф. др Roberta Schulz-a са Универзитета у Штутгарду.

Међу уводничарима су и проф. др Luigi Solazzi са Универзитета у Бреши који ће говорити на тему „THE EFFECT OF WIND ON CRANE STRUCTURES“. Проф. др Martin Egger, са Универзитета примењених наука Горње Аустрије, одржаће предавање „DIGITAL AUTOMATIC COUPLING FOR RAIL FREIGHT“, а проф. др Christian Landschuetzer са Техничког унверзитета у Грацу, представиће рад  „E-COMMERCE AND CEP-LOGISTICS“.

Детаљније информације као и агенду конференције можете да погледате ОВДЕ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.