Курс за међународне инжењере и технологе заваривања  – Позив

На Машинском факултету Универзитета у Београду 27.окотобра.2022. године започиње седми по реду Курс за међународне инжењере и технологе заваривања IWE/IWT.

Машински факултет у Београд, као овлашћено тело за образовање кадрова у заваривању за Србију, објавио је позив за упис sedme generacije полазника Курса за међународне инжењере и технологе заваривања IWE/IWT. Овај курс се одржава према програму Међународног института за заваривање IIW (Doc. IAB-001r11-20, Doc. IAB-252r5-19) и део је међународног система за образовање, квалификацију и сертификацију особља у заваривању.

По завршеном и положеном курсу добија се IWE/IWT диплома која је призната у целом свету. Постоји могућност добијања и европске дипломе EWE/EWT по захтеву.

Укупни фонд часова за међународне инжењере заваривања је 448 часова, од чега је 388 часова предвиђено за теоретску наставу, а 60 часова за практичну обуку. За међународне технологе заваривања, фонд часова је 369 (309+60).

Теоретска настава биће организована на Машинском факултету Универзитета у Београду, а вежбе ће бити организоване у просторијама Машинског факултета, компаније Messer Tehnogas-Castolin Eutectic и у лабораторији за ИБР предузећа Конмат Београд.

Предавања ће се одржавати три дана у недељи: четвртком, петком и суботом, са почетком у 9х, у просторијама Машинског факултета у Београду.Сву потребну литературу неопходну за праћење наставе кандидати добијају на почетку курса.

Услови приступа курсу за међународног инжењера заваривања (IWE) су:

  • инжењерска диплома техничког смера (најмање три године студија) стечена на универзитетима, техничким универзитетима или високим школама струковних студија (дипл. инг, инг, односно BSc или MSc);

Услови приступа курсу за међународног технолога заваривања (ИWТ) су:

  • диплома школе за средњи стручни кадар занимања техничар техничке струке (4 године школовања) или
  • апсолвент инжењерског факултета техничког смера (програм од 3-5 година)

Пре почетка курса, неопходно је да кандидати доставе оверену копију дипломе о претходном образовању и попуне Пријавни лист који ће им бити достављен. Са сваким полазником се склапа уговор.

За све ближе информације и пријаву, молимо Вас контактирајте на: iwe@mas.bg.ac.rs ,или на бројеве телефона:

011/3302-259,

064/19-53-281 проф. др Радица Прокић Цветковић,

064/11-39-379 проф.др Оливера Поповић.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.