Стручна посета компанији ComTrade

Студенти прве године мастер академских студија на модулу „Машинство и информационе технологије“ при Катедри за ваздухопловство Машинског факултета у Београду недавно су посетили компанију ComTrade у Београду, где су имали прилику да се практично упознају с радним процесом у једној модерној ИТ компанији.

Млађим колегама добродошлицу су пожелели представници ComTrade-а, Милош Мијатовић, некадашњи студент и дипломац Машинског факултета, као и Бојан Томовић и Александра Андоновски. Они су студенте упознали с начином рада и делатностима компаније, чији се тимови баве различитим областима ИТ секторима, а затим су им представили и могућности за реализацију стручне праксе.

Захваљујући љубазности домаћина, студенти су имали прилику да обиђу цео комплекс ове ИТ компаније, која поред Управне зграде у којој се реализују инфомрациона подршка и развој,  у свом саставу има и  и средњу и вишу школу, као и портал под називом „Телеграф“.

Стручне посете ИТ компанијама су саставни део наставног процеса и едукације студената на модулу „Машинство и информационе технологије“ и од великог су значаја за стицање практичних знања.

„Евидентно је да је компанија ComTrade препознала машинство као највећу област технике са јасно дефинисаним циљевима, посебно у области информационих технологија у машинству. С обзиром на чињеницу да ће у блиској будућности Машински факултет и ComTrade озваничити своју сарадњу од изузетног значаја је могућност да се студентима Машинског факултета омогући да своју праксу и будући развој започну баш у овој реномираној домаћој ИТ компанији“, каже ванр. проф. др. Горан Воротовић са Катедре за ваздухопловство Машинског факултета.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.