Представници студената УБ и МФ разговарали с градоначелником Београда

Представници студената Универзитета у Београду састали су се у среду са градоначелником Београда проф. др Зораном Радојичићем. На састанку је било речи о вакцинацији младих, досадашњим акцијама студентских организација, као и о наставку сарадње града са студентима.

„Здравље студента је на првом месту, као и јавно здравље. Циљ састанка је да разменимо искуства, саслушамо студенте и заједно направимо стратегију да бисмо повећали број вакцинисаних академаца и на тај начин омогућимо нормалан почетак нове академске године“, рекао је, између  осталог, градоначелник Београда.

Састанку су у име представника студената Београдског универзитета присуствовали председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић, председница ИФМС-а Јелена Букарац, студент-проректор Универзитета у Београду Урош Мијатовић, као и представник Машинског факултета у Београду, председник Студентског парлмента МФ Алекса Остојић.

Они су представили досадашње акције студентских организација у Београду и нагласили важност разговора о вакцинацији младих и борби против ширења дезинформација и лажних вести, захваливши се градоначелнику на позиву и прилици да заједно сарађују.

На трибини је, такође, учествовао имунолог др Срђа Јанковић, који је истакао да је једини начин да се изборимо против пандемије вакцинација, нарочито младих људи, од којих је до сада свега вакцинисано 18 до 20 одсто.

(Извор: Студентски парламент МФ)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.