Панел Индустрија 4.0 – Примери најбоље праксе у Србији и Словачкој,  16. јун 2021.

Машински факултет у Београду у сарадњи са Техничким универзитетом у Кошицама и Факултетом производне технологије у Прешову, организује међународни билатерални панел на тему „Индустрија 4.0 – Примери најбоље праксе у Србији и Словачкој“.

Илустрација/Freepik

Овај, 32. по реду скуп посвећен Индустрији 4.0, биће одржан 16. јуна у онлајн формату, а у раду панела, поред представника академске и научне заједнице,  учествоваће и представници спрских и словачких компанија које успешно примењују елементе Индустрије 4.0.

Учеснике панела поздравиће, проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета у Београду, проф. др Јозеф Зајац, декан Факултета производне технологије у Прешову и господин Мартин Морхач, председник борда компаније SOVA Digital.

Радни део скупа одвијаће се кроз две тематске сесије на којима ће бити представљене националне стратегије за Индустрију 4.0, као и примери најбоље праксе из Србије и Словачке. Детаљан програм панела можете погледати ОВДЕ.

До сада је Машински факултет у Београду са својим партнерима (Министартво за просвету, науку и технолошки развој, Министартво привреде, Министартво одбране, ПКС, ПКС-ПКБ, Факултет техничких наука у Новом Саду, Машински факултет у Нишу, Научно-технлошки парк из Београда, Факултет за машинство и грађевинарство из Краљева, Факултет инжењерских наука, Крагујевац, Економски факултет из Београда, Институт ’’Михајло Пупин’’, Институт ’’Винча’’, и други) одржао 31 панел о Индустрији 4.0.

Наредни, 33. Панел о Индустрији 4.0 заказан је за 09. јул као онлајн билатерални скуп Немачка – Србија, а затим следи серија билатералних скупова са партнерима из Аустрије, Швајцарске, Чешке, као и скупови који ће бити организовани у сарадњи с  Универзитетом у Новом Пазару, Стоматолошким факултетом у Београду и др.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.