У плану формирање кампуса техничких факултета у Београду

Пројекат формирања кампуса техничких факултета Универзитета у Београду предвиђа проширење капацитета Електротехничког факултета (ЕТФ), Архитектонског и Грађевинског факултета, Машинског и Технолошког факултета у Београду. О овом пројетку било је речи на састанку министра просвете Младена Шарчевић са деканима ових установа, који је оржан на Електротехничком факултету.

фото: www.mpn.gov.rs

Предлог пројекта у начелу су прихватили сви факултета, а следећи корак је договор око процеса и усаглашавање активности на припреми и реализацији пројекта,  саопштило је Министарство просвете.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја покренуло је иницијативу да се испита могућност да се кроз овај пројекат прво анализирају, а након тога и дугорочно реше потребе свих наведених факултета.Такође, треба размотрити и могућност да се, осим задовољења појединачних интереса, рационалним коришћењем простора унутар овог блока и заједничким садржајима, допринесе смањењу оперативних трошкова, као и да се побољша програмска и свака друга сарадња међу овим установама, њиховим професорима и студентима.

Министарство већ припрема један пројекат кампуса – заједничке зграде Биолошког, Географског и Факултета за безбедност на Новом Београду и искуство на овом пројекту, у смислу процедура и међусобних односа будућих корисника, може користити у разради пројекта кампуса техничких факултета.

Састанку су присуствовали и декан Електротехничког факултета Мило Томашевић, декан Машинског факултета Радивоје Митровић, као и представници наведених техничких факултета.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.