Сенат Универзитета у Београду: Студентима додатни рок, за заражене и накнадни рокови

Студенти факултета у саставу Универзитета у Београду имаће допунски испитни рок, а за оне који су били заражени корона вирусом биће организовани додатни рокови, закључено је на седници Сената Универзитета у Београду, којој су присуствовали и представници Студентског парламента БУ.

На факултетима у саставу Универзитета у Београду биће одржан додатни испитни рок, у складу са одлуком Сената Београдског универзитета од 11. септембра 2019. године, наводи се, између осталог,  у закључку који је објављен на сајту Универзитета у Београду.

Када је реч о актуелном упису на факултете и јулском испитном року, Сенат Универзитета у Београду издао је прпоруку да се први уписни рок у школску 2020/21. годину, као и актуелни испитни рок обаве према утврђеном распореду.

Студенти који због болести Covid 19 нису могли да изађу на јунски или јулски испитни рок, уз адекватну пријаву могу накнадно, када оздраве, да полажу испите. Неопходно је да се пријаве продеканима за наставу или својим студентским представницима на факултетима како би могли да се организују додатни рокови.

Ректорка Иванка Поповић изјавила је Танјугу да је Сенат потврдио намеру да сви факултети Универзитета у Београду организују допунске рокове, како би сви студенти могли да покажу своје знање.

Одговарајући на питање када ће бити допунски испитни рок, она је рекла да је та одлука на факултетима и да у овом моменту не може да каже када би то било, али да се зна да школска година траје до 30.септембра и да допунски рок мора пре тога да се реализује.

„У овом тренутку најважније је да факултети заврше упис, али и да се јулски испитни рок приведе крају“, нагласила је ректорка.

Представници Студентског парламента задовољни су закључком Сената о додатним испитним роковима. „Важно је да је та одлука донета на нивоу Универзитета, а сада предстоји да се дефинише и на факултетима. Нова школска година на факултетима неће почети пре него што се заврше сви испитни рокови“, рекао је студент проректор Јагош Стојановић.  

Додаје да сада остаје још да се разговара са студентима који су незадовољни због наставка испитних рокова.“Након резултата анкете видећемо каква је ситуација и да ли испитни рокови треба да се наставе у оваквим епидемиолошким условима“, закључио је Стојановић.

(Извор: Машински факулет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.