Безбедност студената на првом месту

На Машинском факултету у Београду приводе се крају припреме за наставак школске године и безбедан боравак студената које од понедељка очекује надокнада практичног дела наставе и других предиспитних обавеза.

Брига за здравље студената, наставно и ненаставно особље  је на првом месту. У складу са препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Катедре за хигијену Медицинског факултета у Београду донете су и неопходне заштитне и превентивне мере.

На улазу у зграду факултета постављена је дезобаријера, а сваком ко уђе на Машински факултет биће мерена температура термовизијском камером. Крајем априла обављена је и  дезинфекција озонизацијом свих објеката у саставу ове високошкослке установе.  Озоном су дезинфиковане све просторије у згради  факултета у улици Краљице Марије 16, као и просторије у згради Старе топлане у Иванковачкој 5 и згради Завода за физику у Рузвелтовој улици.

Студенти, као и наставници и ненаставно особље који у наредном периоду буду долазили на факултет мораће да носе заштитне маске и рукавице, а вежбе и педавања биће организовани у складу с препорукама о физичкој дистанци између лица која бораве у затвореном простору. То значи да ће студенти током наставе бити организовани у мање групе тако да удаљеност између њих буде два метра, а величина групе биће одређена на основу броја места у амфитеатрима, учионицама, кабинетима и сл. Студентима се такође препоручује да што краће бораве у затвореном простору и да се не окупљају у већим групама после предавања и вежби у згради или испред зграде факултета.

 

Машински факулет је обезбедио и заштитну опрему за  запослене, као и дозере са средством за дезинфекцију руку на бази 70% алкохола у амфитеатрима, читаоницама и свим осталим просторијама где студенти бораве и уче. Одређени број заштитних маски и рукавица обезбезбеђен је захваљујући донацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Да би се избегао сваки ризик од евентуалног ширења заразе на свим видним местима, као и на сајту Машинског факултета постављена су уптуства којима се апелује на студенте да се придржавају свих мера и препорука.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.