Универитет у Београду: Електронска настава се одвија без проблема, тешкоће у извођењу лабораториских вежби и практичне наставе

На факултетима у саставу Универзитета у Београду настава се одвија неометано електронским путем и по распореду утврђеном на почетку пролећног семестра, наводи се у Извештају о раду Београдског универзитета за протеклу седмицу. Такође, додаје се, на једном броју факултета путем електронских платформи несметано се одвијају се и вежбе и у колоквијуми, а студенти активније учествују у настави на даљину, него што је то био случај током редовних предавања.

У документу достављеном Министарству просвете, науке и технолошког развоја РС, указано је и на одређене тешкоће када је реч о испуњавању предиспитних обавеза студената. „На појединим факултетима остваривање ЕСПБ бодова на неким предиспитним обавезама (првенствено се мисли на лабораторијске вежбе) је отежано или онемогућено. Исто важи и за практичну наставу студената Медицинског факулета. Уз то, за наставнике и сараднике тог факултета који су ангажовани на клиничким предметима не важи примена правила о раду од куће, пошто они имају уведену радну обавезу, у складу са одлуком Министарством здравља“, наводи се, између осталог,  у извештају о раду Београдског универзитета.

Текст Извештаја о раду Универзитета у Београду у периоду од 28. марта до 03. априла 2020. године можете прочитати ОВДЕ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.