Студенти Машинског факултета донирали заштитне визире и Герантолошком центру Београд

Студенти Машинског факултета у Београду који израђују заштитне визире за лекаре и медицинско особље у клиникама и болницама широм Србије,  донирали су визире и нашој највећој установи социјалне заштите за негу старих – Герантолошком центру Београд.

Запослени у овом центру свакодневно су у контакту са популацијом најосетљивијом на корона вирус. Студенти су у веома кратком року одговорили на захтев ове установе и направили визире за лекаре и медицинско особље, неговатељице, радне терапеуте и остале запослене како би на најбољи начин заштитили своје кориснике.

Тим поводом, в.д. директора Центра, др Срђан Димитријевић је у име запослених изразио захвалност Машинском факултету и Савезу студената Машинског факултета који, како је навео, обављају ову племениту мисију.

„Хвала Вам на брзом одговору и разумевању наших потреба. Захваљујемо се и што Ваша знања и вештине користите у хумане сврхе за добро свих грађана Србије. Брза организација и преданост сврстала Вас је у хероје ове борбе против корона вируса.“, наводи се, између осталог,  у имејлу  упућеном Машинском факултету.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.