Студенти МФ настављају хуману мисију: Још хиљаду заштитних визира за лекаре

Студенти Машинског факултета настављају хуману мисију  израде визира за заштиту лекара и медицинског особља који су на првој линији фронта у борби против Covid-19. Наредних дана најваљују израду око 1000 заштитних маски намењених првенствено клиничко-болничким центрима и домовима здравља у Београду, али и другим градовима Србије.

„С обзиром да Србију наредне две недеље очекује најтежи удар корона вируса, трудимо се  да на најбољи могући начин да помогнемо нашим лекарима у сузбијању епидемије.“ поручују будући машински нжењери.

Уз помоћ управе Машинског факултета, друштвено одговорних фирми и појединаца студенти су до сада донирали визире Клиничко-болничком центрима Бежанијска коса и „Др. Драгиша Мишовић“, Институту за кардио-васкуларне болести „Дедиње“ и  домовима здравља Стари град, Палилула и Земун.

Њиховој хуманој мисији придружила се и компанија „Инмолд“ из Пожеге која је обезбедила материјал за израду маски. Уз већ постојеће донације, овај поклон омогућиће студентима да наредних дана направе још 1000 заштитних визира који су преко потребни лекарима и медицинском особљу. Они позивају све здравствене установе којима су визири потребни, да им се јаве.

Подсетимо, петорица студената Машинског факултета недавно су дошли на идеју како да се за само 10 минута направи заштитна маска за лице. Убрзо је формирана и иницијатива “Маска за све“, којој се прикључио и Савез студената Машинског факултета.

Сви који су у могућности и желе да подрже ову акцију могу да се јаве на: student@mas.bg.ac.rs

(Извор: Машински фкултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.