Проф. др А. Симоновић за РТС: АСИИН акредитација потврда квалитета студијских програма на МФ

Машински факултет у Београду још једном је потврдио да је друштву елитних факултета у Европи. Од Немачке акредитационе агенције за високошколске установе – АСИИН стигла је потврда да је нашем факултету пордужена акредитција до октобра 2025. године.  О значају ове акредитације говорио је продекан за научно-истраживачки рад, проф. др Александар Симоновић.

„АСИИН акредитација има велики значај за Машински факултет у Београду. Не само због тога што долази од престижне међународне акредитационе агенције за високошколске установе , него је и значајан показатељ да су студијски програми на Машинском факултету савремени, односно, да одговарају савременим стандардима“, рекао је проф. Симоновић у директном укључењу у Јутарњи програм РТС.

Поред тога, наставио је, ова акредитација је потврда да су наставници на Машинском факултету висококомпетентни и да испуњавају најстрожије критеријуме који су тренутно постављени на међународном плану. С друге стране, то је и доказ да су студенти у додиру са најновијим сазнањима која ће им, како је рекао,  обезбедити конкурентност на тржишту радне снаге.

„АСИИН акредитција значи  да је диплома Машинског факултета призната у целом свету. Ипак, надамо се да ће будући инжењери своју каријеру градити у Србији, као нова енергија будућег развоја домаће индустрије, а самим тим и раста ДБП-а“, закључио је проф. Симоновић.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.