Студенти МФ направили и донирали 80 заштитних визира медицинским установама у Београду

Првих 80 заштитних визира произведених по идеји петорице студената Машинског факултета у Београду поклоњени су лекарима и медицинском особљу у три београдске здравствене установе.

Савез студената Машинског факултета прикључио се иницијативи за израду заштитних маски за лице под називом “Макса за све”, коју су формирали њихове колеге Михаило Петровић, Урош Летуница, Никола Раичевић, Никола и Милош Петрашиновић. Уз велику помоћ друштвено одговорних фирми и појединаца и уз подршку управе Машинског факултета, студенти су за само пар дана направили 80 заштитних визира и поклонили их ДЗ Палилула, ДЗ Стари Град и КБЦ Бежанијска Коса.

Подсетимо, петорица студената Машинског факултета недавно су дошли на идеју како визир за лице направити код куће за само 10 минута. Текстуална и видео упутства за прављење маске налазе се на сајту https://maskazasve.com/, а  од материјала је потребно – савитљива пластика милиметар дебљине, провидна пластика 240×240 милиметара која служи као визир, један ластиш, два шрафа, као и мало времена. Више о иницијативи Маска за све на https://vesti.mas.bg.ac.rs/?p=13971

Студенти Машинског факултета настављају хуману мисију израде визира за заштиту лекара и медицинског особља који су на првој линији фронта у борби против ширења корона вируса. Сви који су у могућности и желе да подрже ову акцију могу да се јаве на: student@mas.bg.ac.rs.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.